Nu mai este niciun secret faptul că peisajul educațional din România arată din ce în ce mai rău. După greva profesorilor de acum câteva luni, un inspector școlar a reușit să lase tuturor un gust amar, iar asta pentru că discursul de la începerea anului școlar părea scris de un analfabet sau scris în glumă de un copil.

În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane se plâng de generațiile care ies de pe băncile școlilor. Pandemia a jucat un rol important în formarea elevilor, iar faptul că majoritatea orelor s-au desfășurat online și-a pus amprenta asupra performaței elevilor. Însă, dacă aruncăm un ochi la profesori și inspectori școlari, nici aici nu este mai bine.

Se spune că profesorul este un model pentru elevi, iar inspectorul școlar trebuie să fie un reper pentru profesori, o persoană extrem de bine pregătită. Ei bine, de la această regulă există și excepții, iar una dintre ele a făcut înconjurul internetului. În timp ce altora le-a strârnit amuzamentul, situația este de plâns.

O situație de-a râsul plânsul la început de an școlar

Este foarte bine cunoscut faptul că anul școlar nu poate începe fără discursul inspectorului școlar, discurs care se presupune că este foarte bine structurat, iar cel care îl rostește în fața sutelor de elevi și cadre didactice este stăpân pe sine. Ei bine, nu același lucru s-a întâmplat și în cazul inspectorului școlar din Dâmbovița.

Doar în România este posibil așa ceva! Discursul plin de greșeli gramaticale al unui inspector școlar a șocat o țară întreagă Adevărul

Doamna inspector Adriana Tudose a avut un discurs plin de greșeli gramaticale și părea că nu are deloc cuvintele la ea. Atât elevii, cât și părinții au rămas șocați de apariția ei, iar asta nu a făcut decât să mai adauge o bilă negră învățământului românesc.

Videoclipul cu discursul doamnei inspector a ajuns viral, iar reacțiile celor din online nu au întârziat să apară. Cel mai trist este că inspectorul în cauză nu este singurul caz, iar astfel de persoane se presupune că trebuie să formeze noua generație.

 

@mariussfia953♬ sunet original – mariussfia953