Cleopatra a VII-a Filopator a fost ultimul conducător al Regatului Ptolemeic din Egipt, regină și faraon. Ea a fost considerată din totdeauna drept cea mai frumoasă femeie din lume. În realitate, nu se știe exact cum arăta Cleopatra. Simplul fapt că era considerată atât de frumoasă i-a făcut pe curioși să caute mai multe detalii despre aceasta.
Cleopatra, considerată cea mai frumoasă femeie din toate timpurile
Astfel, specialiștii au reușit să tragă câteva concluzii cu privire la alimentația pe care o avea regina Egiptului. Se pare că dieta Cleopatrei a devenit cunoscută de curând, după ce o echipă de oameni de științe au descoperit secretul. Ei ar fi analizat ce fel de meniu consuma regina Egiptului într-o zi obișnuită.
S-au mai auzit secrete pe care le-ar fi avut Cleopatra pentru a se întreține. Printre acestea se numără băile cu lapte de bivoliță și miere, pentru întreținerea pielii. Însă până de curând nu se știa aproape nimic despre ceea ce consuma regina Egiptului.
Chiar dacă Cleopatra a născut de patru ori, ea reușea să aibă o siluetă armonioasă în continuare, conform istoriei. Pe vremea aceea, Cleopatra mânca fructe de mare și pește. Aceste alimente sunt sănătoase chiar și în ziua de azi, mai ales că sunt bogate în Omega 3. Acest tip de carne nu îngrașă și sunt mult mai sănătoase ca restul.
Trebuie să precizăm că la acea vreme apele nu erau contaminate, astfel că peștele era mult mai sănătos, comparativ cu prezentul.
De asemenea, conform oamenilor de știință, din dieta reginei nu lipseau condimentele, în special afrodisiacele. Zilnic Cleopatra consuma scorțișoară, șofran, piper, dar și asafetida. Aceasta este o rădăcină de origine indiană.
Ce meniu ar fi avut Cleopatra
Se pare că meniul reginei arată în felul următor:
- Micul dejun – un bol de ovăz sau 2 ouă. La 30 de minute distanță, ar fi băut și sucuri de fructe sau legume.
- Gustare – fructe de pădure, salată de fructe cu puțină miere
- Prânz: legume proaspete cu condimente, peste sau fructe de mare
- Gustare – lactate sau fructe
- Cină – salate de crudități și cărnuri fierte/ legume fierte.
De precizat faptul că nimeni nu poate ști exact ce consuma Cleopatra la vremea respectivă. Acest meniu este doar o presupunere, realizată pe baza descoperirilor oamenilor de știință.
Alte studii arată că regina Cleopatra consumă deseori și nuci, struguri, pepene, rodii, piersici, măsline și vin. Astfel, frumoasa egipteancă avea o dietă asemănătoare cu cea mediteraneană, scrie sanatateafemeilor.ro.