Fostul președinte rus, Dmitrii Medvedev, a făcut o nouă postare pe canalul său de Telegram, reacționând la anunțul lui Vladimir Putin privind livrarea de arme către statele care luptă împotriva țărilor ce oferă ajutor militar Ucrainei.

Medvedev, actualmente vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a subliniat importanța acestui pas, descriindu-l drept „o schimbare majoră în politica externă”. El a continuat să amenințe statele care sprijină militar Kievul. „Acum SUA și aliații săi trebuie să simtă pe propria piele folosirea armelor Rusiei, operate de părți terțe. Aceste părți sau regiuni nu sunt numite intenționat, dar poate fi oricine care consideră SUA și aliații săi drept dușmanul lor. Indiferent de convingerile lor politice și recunoașterea internațională. Dușmanul lor sunt SUA, înseamnă că ei ne sunt prieteni”, a declarat Medvedev.

Medvedev a exprimat, de asemenea, dorința ca atacurile cu armele Moscovei efectuate de aceste părți terțe să fie cât mai distructive și să ducă la cât mai multe victime. „Fie ca folosirea armelor produse de noi de către „regiunile” pe care încă nu le-am nominalizat să fie cât mai distrugătoare pentru dușmanii noștri. Să ardă în focurile iadului „obiectivele sensibile” ale statelor care trimit arme Kievului. Să ardă împreună cu cei care-i conduc”, a spus el.