Reclamă
Reclamă

Dmitri Rogozin, fost șef al agenției Roscosmos și actual membru al Consiliului Federației Ruse din partea regiunii ucrainene Zaporojie, ilegal anexate de Rusia, a avut un nou derapaj rasist. Acesta a făcut apel la exterminarea ucrainenilor, alături de cultura și istoria lor.

„De data aceasta trebuie să ardem de la rădăcină toată această ucrainitate. Împreună cu literatura lor mizerabilă, cu istoria delirantă, canibalismul ‘vechilor ucraineni’, pasiunea pentru ‘estetica’ fascistă și servilismul față de Occident”, a scris Rogozin într-o postare publicată pe contul său de Telegram.

Oficialul rus a subliniat că nu trebuie semnat niciun fel de „armistițiu” cu Ucraina. „Să-i ardem astfel încât să nu mai rămână suflet. Fără armistițiu. Orice armistițiu, ca să nu mai vorbim de reconciliere, este moarte sigură pentru copiii și nepoții noștri”, a mai adăugat Rogozin.

Reclamă

Postările lui Rogozin au provocat reacții internaționale, fiind condamnate de diverse organizații și oficiali, care le consideră instigatoare la ură și violență. Totuși, el continuă să ocupe o poziție influentă în cadrul administrației ruse, ceea ce adaugă un context suplimentar asupra tensiunilor existente în regiune.

Rogozin a fost anterior șef al agenției ruse de spațiu, Roscosmos, și a fost implicat în diverse declarații controversate de-a lungul carierei. Acum, rolul său în cadrul Consiliului Federației Ruse pentru regiunea Zaporojie, anexată ilegal, îi conferă o platformă pentru a-și exprima viziunile radicale.

Aceste afirmații vin într-un moment sensibil, pe fondul războiului declanșat de Rusia în Ucraina și a crizelor umanitare și politice care au rezultat din acest conflict. Comunitatea internațională continuă să monitorizeze situația, iar astfel de declarații nu fac decât să intensifice atmosfera deja tensionată.

Pe scurt, Dmitri Rogozin a provocat noi controverse prin declarațiile sale extremiste, accentuând necesitatea unei reacții ferme din partea comunității globale în fața retoricii instigatoare la violență.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro