Divorțul nu mai poate fi rezolvat prin notar

Divorțul nu mai poate fi rezolvat prin notar. Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizia de a nu mai fi posibilă desfacerea unei căsătorii prin mediere. De acum cei care vor să divorțeze sunt obligați să treacă printr-un proces. Această decizie vine cu o serie de schimbări, având impact asupra costurilor de divorț în tribunal Dar și asupra timpului de așteptare până la pronunțarea divorțului. Medierea este de acum o modalitatea prin care cei doi soți acceptă divorțul. Divorțul în instanță va avea loc indiferent de situație. Chiar și în ciuda faptului că cei doi soții sunt ambii de acord asupra despărțirii. Dar trebuie menționat și faptul că cei care au de gând divorțeze, la tribunal nu trebuie să fie vorba neapărat despre o dispută. Asta se poate întâmpla și dacă ambii soți sunt de acord. Tot ce rămâne de stabilit este numai programul minorilor cuplului. Iar aici este nevoie de atribuirea unei culpe uneia dintre părți.

Divorțul nu mai poate fi rezolvat prin notar

O situație ceva mai dificilă cu privire la divorț este din când sunt invocate motive serioase, iar una din părți nu este de acord. În acest caz este nevoie de un avocat cu experiență. Acesta fiind capabil să demonstreze culpa partenerului. Este vorba despre faptul că instanța va pronunța vina unuia sau a ambilor soți. Avocatul ales vă poate reprezenta la proces, însă asta nu înseamnă că sunteți scutiți de întâlnirile cu fostul partener. Costurile cu privire la această situație sunt diferite. Asta este stabilit în funcție de motivul desfacerii căsătoriei. Iar aici este vorba despre sume între 50 de lei și 200 de lei fiind doar cererea de divorț înaintată către judecătorie.

Există mai multe taxe ce trebuie achitate pentru ca un divorț să se finalizeze. Vorbim despre taxa de timbru care se va plăti anticipat. Dar și despre banii avocatului, sumă diferă în funcție de cât de complexă este situația. Mai ales dacă unul din soți nu este de acord. Caz în care se întâmplă să recurgă la martori și procesul ajunge să fie îndelungat. Mai trebuie spus că procesul în sine de divorț este unul foarte greu de gestionat. Dificultate aduce atât procedura, cât relația profesională avocat-client.

Florin Pastramă

Florin Pastramă filmat în timp ce o bătea pe Brigitte? Șoc în showbiz

Brigitte

Brigitte bătută de fiu, nu de soț! Șocant ce s-a întâmplat în casa femeii: