Liderii Alianței PNL-PSD evaluează posibilitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureștiului, în urma unei performanțe considerate insuficiente și a poziționării sale pe locul trei în sondajele de opinie, au anunțat surse din cadrul Alianței pentru Digi24.ro. Potrivit surselor, o decizie în acest sens este încă în discuție, iar o nouă rundă de negocieri era programată să înceapă.

Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a fost abordat pentru a prelua candidatura la Primăria Capitalei, dar acesta a refuzat oferta, lăsând Alianța în căutarea unei soluții alternative. Între timp, propunerea de a lansa candidatura independentă a lui Cristian Popescu Piedone nu a fost acceptată de PNL, în timp ce PSD a respins contraoferta PNL de a susține pe Sebastian Burduja.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a negat perspectiva retragerii lui Cîrstoiu, afirmând că discuțiile continuă pentru găsirea celei mai bune soluții. Cătălin Cîrstoiu, pe de altă parte, a exprimat un angajament ferm față de candidatura sa, răspunzând la întrebările legate de posibila sa retragere: „Din răspunsul meu, evident că da”.

Contextul dezbaterilor interne vine în lumina rezultatelor sondajului de opinie realizat de ATLAS INTELLIGENCE pentru Digi24, potrivit căruia Nicușor Dan ar câștiga Primăria Capitalei cu 37,1% din voturi, în timp ce Cătălin Cîrstoiu s-ar clasa pe locul trei cu doar 17,4% din preferințele bucureștenilor.