Reclamă
Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo specială pentru București, avertizând că următoarele două zile vor aduce temperaturi foarte ridicate și disconfort termic accentuat pentru locuitorii Capitalei.

Astfel, în intervalul 9 iunie, ora 10:00 – 10 iunie, ora 9:00, vremea va fi călduroasă în București și caniculară după-amiaza, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va atinge 36…37 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 de grade.

În intervalul 10 iunie, ora 9:00 – 11 iunie, ora 10:00, vremea va continua să fie caniculară, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, însă spre seară și la începutul nopții va crește probabilitatea pentru înnorări, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, averse și descărcări electrice. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade, iar cea minimă va fi de 18…21 de grade.

Reclamă

Recomandările ANM pentru această perioadă includ evitarea expunerii prelungite la soare în orele de vârf, consumul adecvat de lichide, purtarea hainelor lejere și limitarea efortului fizic intens. De asemenea, persoanele cu probleme de sănătate trebuie să fie deosebit de atente la simptomele cauzate de căldură.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro