Reclamă
Reclamă

Directorul societății de termoficare Goldterm SA din Mangalia, Doru Colgiu, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influență, conform informațiilor furnizate de procurorii anticorupție constănțeni.

Direcția Națională Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Constanța a anunțat, printr-un comunicat, că procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Doru Colgiu pentru 24 de ore începând cu data de 9 iulie 2024. Acuzația se referă la comiterea infracțiunii de trafic de influență.

„La sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, inculpatul Colgiu Doru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins, printr-un intermediar, de la un om de afaceri suma de 15.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra funcționarilor publici din cadrul Primăriei Municipiului Mangalia și Poliției Locale Mangalia și că-i va determina pe aceștia să permită ca societatea omului de afaceri să-și desfășoare activitatea în continuare, fără autorizație de funcționare. În contextul menționat mai sus, la data de 09 iulie 2024, inculpatul ar fi primit suma de 60.000 lei din banii pretinși inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicatul DNA.

Reclamă

Miercuri, Colgiu va fi prezentat Tribunalului Constanța, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cu ocazia unei percheziții efectuate la domiciliul inculpatului, au fost găsite și ridicate sumele de 166.740 lei, 17.800 euro și 1.000 dolari.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro