Reclamă
Reclamă

Directorul general al organizației „Reporteri fără frontiere” (RSF), Christophe Deloire, a murit sâmbătă, la vârsta de 53 de ani, a anunțat organizația care apără libertatea presei în lume, conform unui comunicat AFP, citat de Agerpres.

Francezul Christophe Deloire a decedat „în urma unui cancer fulminant”, a precizat RSF în același comunicat. Deloire a ocupat funcția de director general al RSF începând din 2012 și „a transformat asociația (…) într-un campion mondial al apărării jurnalismului, vreme de 12 ani”, a subliniat organizația.

Înainte de a prelua conducerea RSF, Christophe Deloire a condus Centrul pentru Formare de Jurnaliști (CFJ) de la Paris, una dintre marile școli de jurnalism din Franța, din 2008 până în 2012. De asemenea, el a lucrat pentru revista Le Point din 1998 până în 2007, la departamentul de știri politice și sociale, ca reporter de investigație. Înainte de aceasta, el a lucrat pentru canalele de televiziune ARTE și TF1.

Reclamă

Lansată în 1985 în Franța, organizația RSF a devenit de-a lungul deceniilor un vârf de lance al libertății presei și dreptului de a informa lumea. ONG-ul, al cărui sediu principal este la Paris, este prezent pe toate continentele, prin birouri în circa zece orașe și prin corespondenți în circa 130 de țări, unde detectează și denunță piedicile aduse libertății de a informa și vine în ajutorul jurnaliștilor închiși sau amenințați.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro