Andrei Ruse, directorul editurii Hyperliteratura, a făcut o serie de declarații. Andrei Ruse a retras de pe piață cartea lui George Burcea. Din ce motiv? Ei bine, George Burcea a instigat la violență domestică în mediul online. Acesta din urmă a mărturisit că nu poate să înțeleagă atitudinea unor femei, cărora le place când bărbatul dă cu pumul în casă.

Urmăritoarele actorului i-au trasmis acestuia pe rețelele de socializare că un bărbat nu trebuie să gătească în casă, pentru că gătitul este treaba femeii. Afirmațiile acestea l-au enervat pe actor, care a răbufnit, neputând să se abțină.

S-a exprimat dur, motiv pentru care cartea pe care a lansat-o cu puțin timp în urmă a fost retrasă de pe piață. Cartea era disponibilă la prețul de 49,35 lei.

Directorul editurii care a retras cartea lui George Burcea continuă reacțiile acide: „Nu putem susține un autor așa”
Click

Directorul Hyperliteratura, cât și redactorul romanului „Scrisoare către Ceușescu”, pe nume Andrei Ruse, și-a exprimat punctul de vedere despre cele întâmplate în mediul online. S-a desiz  ferm de ceea ce a declarat George Burcea.

Mai mult, acesta a catalogat discursul lui George Burces ca fiind „un gest imatur și odios împotriva a fix ceea ce vrei să promovezi: lupta împotriva violenței domestice.”

George Burcea, acuzat că a instigat la violență domestică

Deși îi este rușine cu ceea ce a declarat pe Instagra, George Burcea mărturisește că rezonează cu durerea femeilor care sunt zilnic abuzate.

„Tot ce pot să fac este să mă dezic categoric și cât se poate de ferm, atât eu ca și om și, mai ales, prin editură… . […] Atunci l-am anunțat și de decizia noastră de a retrage cărțile din librării… . Reacția lu a fost ok, civilizată.” a  declarat directorul editurii la un post de televiziune.

George Burcea, apariție de zile mari

Iubitul Vivianei Sposub și-a cerut, în mod repetat, scuze pentru ceea ce a declarat live pe pagina sa de Instagram. Cu alte cuvinte, a instigat la violență domestică în cadrul live-ului.

„Doresc să îmi cer scuze în mod public pentru cele spuse în live-ul de ieri… Live-ul a avut ca subiect de discuție violența domestică. În urma unui val de comentarii jignitoare la adresa mea, am avut o reacție de care îmi este foarte rușine.

Am grești în felul în care m-am exprimat, am greșit în felul în care am reacționat, dar cea mai mare greșeală este că am spus niște lcururi la furie… .

Nu consider că femeile merite să fie agresate fizic sau verbal de partenerii lor, indiferent de situație. Înțeleg de ce este complet  greșit ceea ce am spus și că înțeleg că cele spuse de mine la furie nu au făcut altceva decât să contribuie la o gândire toxică și bolnavă.”, a declarat George Burcea.

Reacția lui George Burcea, după scandalul declarațiilor pe care le-a făcut

Ge0rge Burcea este, de-a dreptul, dezamăgit de ceea ce a declarat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare

„Îmi pare foarte rău și nu pot face altceva decât să îmi cer iertare…Îmi asum valul de reacții negative. Ceea ce am spus este impardonabil și este normal ca oamenii să mă tragă la răspundere. Voi continua să lupt împotriva violenței domestice, iar, cu siguranță, greșeala pe care am făcut-o m-a determinat să înțeleg mai bine gravitatea acestui subiect”, este declarația data de George Burcea.