Reclamă
Reclamă

Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a fost convocat miercuri la Ministerul rus de Externe unde i s-a înmânat o notă privind declararea persona non grata a unui membru al Ambasadei României. Ministerul Afacerilor Externe de la București apreciază drept „neîntemeiată” decizia părții ruse de a declara un diplomat român persona non grata.

„Această măsură este un răspuns la decizia anterioară nemotivată a părții române de a declara persona non grata un diplomat al Ambasadei Rusiei la București”, explică MAE rus pe site-ul său, potrivit Agerpres.

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federația Rusă a declarat drept persona non grata un membru al Ambasadei României la Moscova. Această decizie a părții ruse, neîntemeiată în raport cu prevederile Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice, survine ca răspuns la măsurile adoptate de către autoritățile române la 24 mai 2024, privind declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București”, precizează MAE, într-un comunicat.

Reclamă

Reprezentanții ministerului român reamintesc că „decizia autorităților române a avut în vedere desfășurarea de către diplomatul rus respectiv de activități care contravin prevederilor Convenției de la Viena din 1961 privind relațiile diplomatice”.

„Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 24 mai 2024, în cursul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, a însărcinatului cu afaceri a.i. al Federației Ruse la București”, a precizat MAE la momentul respectiv.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro