Benone Sinulescu a fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați artiști din ultimele decenii. Interpretul a trăit o viață în lumina reflectoarelor și s-a bucurat de un succes enorm în cariera sa. S-a stins din viță la vârsta de 84 de ani din cauza unor probleme de sănătate care s-au dovedit a fi fatale.

În urmă cu 10 zile, Benone Sinulescu s-a stins lăsând în urma sa multă durere în rândul fanilor, dar și în rândul colegilor săi de breaslă. Din cauza perioadei dificile în care ne aflăm cu toții din cauza pandemiei de coronavirus, și-a trăit ultima perioada din viață departe de București, într-un sat din județul Arad.

Ce pensie avea Benone Sinulescu?

La aproape două săptămâni de la moartea lui Benone Sinulescu, partenera de viață a artistului a dezvăluit ce sumă primea lunar de la stat soțul său înainte să se stingă.

„Benone avea o pensie de 2.700 de lei, la care se adăuga o indemnizație de merit, mult mai mare ca pensie, în valoare de 6000 de lei. Indemnizație de merit au avut mulți alți artiști din țară, nu doar el. Cu acești bani a trăit în ultimii ani!”, a declarat partenera de viață a cântărețului.

Din ce pensie trăia Benone Sinulescu! Soția sa a dezvăluit suma după moartea artistului: „Cu acești bani a trăit în ultimii ani”
gds.ro

Benone Sinulescu și-a creat testamentul încă din anul 2014. După moartea artistului, toată averea pe care a acumulat-o de-a lungul vieții i-a rămas soției sale.

„Eu şi soţia mea avem reciprocitate… Dacă mor eu, totul îi rămâne ei… Şi drepturile de autor, casele din Bucureşti, Buzău şi de lângă Arad, banii, toată averea noastră. Şi invers… Doar că soţia mea, fiind inginer chimist, nu are drepturi de autor. În acest sens, am făcut deja testamentul la notariat.

Am preferat să fie ceva gândit din vreme. Drepturile de autor nu le vom lăsa de izbelişte. După ce niciunul dintre noi nu va mai trăi, avem nepoţi. Şi eu, şi nevastă-mea avem familii mari”, spunea cu ani în urmă Benone Sinulescu pentru un ziar bucureștean care nu mai există în prezent.