Dan Helciug, liderul trupei ”Spitalul de Urgență”, se confruntă cu probleme financiare din lipsa concertelor. Rămas fără activitatea de pe scenă, solistul a decis să se reprofileze. Iată ce a ajuns să facă artistul pentru bani. 

Interpretul, în vârstă de 47 de ani, a recunoscut că pandemia de coronavirus i-a schimbat total viața, motiv pentru care a găsit alte metode prin care să câștige bani, pentru a-și întreține familia. Dan Helciug este căsătorit cu Elena și au împreună doi copii.

Din ce a ajuns Dan Helciug să-și câștige banii în perioada pandemiei

Înainte de pandemie, solistul era foarte solicitat la concerte. Acum, artistul își împrumută vocea pentru personajele din desene animate traduse și dublate, pentru piața românească. Același lucru îl face și soția lui.

foto: arhiva personală

“Câștig bani din dublat voci pentru desene animate, am avut și un film, recent, pentru export, dar pun voci și în reclame, totul însă la limita supraviețuirii. Este telemuncă. Pandemia asta ne-a nenorocit. Eu n-am aplicat pentru acea indemnizație de la Stat, pentru că n-aș mai putea face nimic, nu mai ai voie să ai contracte, pe perioada plății, nu pot sta chiar degeaba.

Eu sunt și actor, colaborator Disney/Pixar/Ager Film (sunt vocea lui Will Smith în varianta autohtonă dublată a filmului «Aladdin», de la Disney). Actorii sunt plătiți cu sume cuprinse între 1 și 7 euro, pentru o replică, dar sunt multe repetiții, nu e foarte simplu. Acest tarif este în funcție de rol, de numărul de replici, de valoarea artistului, se fac multe probe ca să reușești să dublezi o voce.”, a spus artistul, pentru playtech.ro.

Vrea să se mute la țară

Dan Helciug speră ca anul viitor să-și reia activitatea de pe scenă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, el se va retrage la țară, unde își va ridica o fermă.

“Încep activitatea din mai. Se vor ridica restricțiile în mai, iunie. Deja avem cântări bătute în cuie în vara asta și în toamnă. Acum, na, depindem de cum va evolua celebra pandemie. Dacă voi avea interzis dreptul pe viață în zona muzicii, probabil că o să mă reprofilez în zona picturii. Dacă nu o să meargă cu pictura, o să mă reprofilez la țară, la munca pământului. Am seră acolo, îmi fac o minifermă”, a mai declarat artistul.