În urma unei serie de percheziții domiciliare organizate de DIICOT și B.

C.C.O. Brașov, a fost descoperită o situație îngrijorătoare în județul Brașov, unde o victimă minoră a fost exploatată și forțată să muncească în condiții deosebit de grele la o stână, fiind chiar și ținută într-o cușcă. Această operațiune, desfășurată miercuri, face parte dintr-o investigație mai amplă care abordează infracțiunile de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorilor.

Conform DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov, între anii 2018 – 2022, minorul a fost ținut într-o continuă stare de aservire, fiind și agresat în mod repetat de către proprietarul stânii. Situația a escaladat până la punctul în care copilului i-a fost amenajată o cușcă, fără a i se oferi minimul de condiții de igienă necesare.

Audierile în acest caz vor avea loc la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Brașov. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din IJJ Brașov și a fost asistată de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, marcând o colaborare interinstituțională în vederea clarificării acestui caz grav.