Rechizitoriul și actele de urmărire penală din dosarul „Caracal” au fost trimise luni de către DIICOT procurorului general Bogdan Licu, urmând ca acestea să fie analizate de către criminaliști și stabilirea trimiterii în instanță.

„În cursul zilei de azi, 13 ianuarie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) dosarul ‘Caracal’, împreună cu rechizitoriul întocmit, pentru verificarea sub aspectul legalităţii şi temeiniciei şi confirmării de către procurorul ierarhic superior”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Un grup de procurori de la Parchetul General vor examina toate actele întocmite de DIICOT în acest dosar, colectiv format de Bogdan Licu.

„În vederea soluţionării, procurorul general al PÎCCJ, Bogdan Dimitrie Licu, a constituit un colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare şi control (SIC) şi Secţiei de urmărire penală şi criminalistică (SUPC) – Biroul Criminalistică, ce va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză şi va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”, mai spune Parchetul General.

Cazul „Caracal” este unul foarte complicat din cauza presupusului criminal, Gheorghe Dincă, care își schimbă declaratiile în mod frecvent, unele fiind chiar contradictorii. Dacă la începutul anchetei acesta a susținut că le-a ucis pe cele două tinere, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, de curând acesta a schimbat declarația în ceea ce o privește pe Luiza, susținând că fata a fost răpită din casa lui de alte persoane necunoscute.