DIGI RCS-RDS a introdus serviciul 5G fără costuri suplimentare pentru abonații săi din Spania, începând cu 12 februarie 2024.

Acest nou serviciu permite utilizatorilor cu telefoane mobile compatibile să beneficieze de tehnologia avansată 5G, care oferă o serie de avantaje semnificative, inclusiv viteze mai mari de navigare pe internet, o latență redusă și o conexiune mai stabilă.

Compania a confirmat pe site-ul său oficial că această actualizare este disponibilă pentru toți abonații săi, urmărind să îmbunătățească experiența utilizatorilor în ceea ce privește accesul la internet și transferul de date.

Serviciul 5G aduce o îmbunătățire majoră în ceea ce privește viteza de transfer a datelor, depășind performanțele tehnologiei anterioare, 4G. Acest lucru asigură utilizatorilor posibilitatea de a accesa conținut online și de a descărca fișiere multimedia într-un mod mult mai rapid. De asemenea, reducerea latenței contribuie la o experiență îmbunătățită pentru navigarea pe internet, redarea conținutului VR, jocurile de înaltă rezoluție și, în general, la o reactivitate mai bună a aplicațiilor online.

Un alt aspect semnificativ adus de tehnologia 5G este capacitatea de a susține un număr mai mare de dispozitive conectate simultan, îmbunătățind astfel stabilitatea conexiunii. Acesta reprezintă un pas înainte în distribuția eficientă a resurselor rețelei mobile și asigură o experiență de utilizare optimă, chiar și în condiții de trafic intens. DIGI RCS-RDS subliniază avantajele tehnologiei 5G, menționând că aceasta constituie o soluție avansată pentru nevoile de conectivitate ale utilizatorilor, oferind acces superior la internet și o performanță îmbunătățită a rețelei.

Prin lansarea acestui serviciu, DIGI RCS-RDS își consolidează angajamentul de a oferi servicii de telecomunicații de ultimă generație și de a îmbunătăți în mod constant experiența online a clienților săi. Abonații din Spania, care dețin dispozitive mobile compatibile cu tehnologia 5G, se pot bucura acum de aceste beneficii fără a suporta costuri suplimentare, marcând un pas important în evoluția serviciilor de telecomunicații oferite de companie.