Reclamă
Reclamă

Digi Communications NV, un lider european în domeniul telecomunicațiilor, prezintă o propunere majoră de dividend către acționarii săi, însemnând o creștere de 25% pentru anul fiscal 2023, ajungând la 1,25 lei pe acțiune, comparativ cu 1,0 leu în anul precedent. Această mișcare reflectă o performanță financiară solidă, compania înregistrând venituri consolidate de 1,7 miliarde euro, cu o creștere de 13%, și un EBITDA ajustat de 591,2 milioane euro, cu 17% mai mult decât în 2022. Propunerea va fi prezentată în cadrul Adunării Generale Anuale a Acționarilor, planificată pentru iunie 2024.

CEO-ul Digi Communications, Serghei Bulgac, subliniază succesul companiei și încrederea crescută din partea pieței, remarcând extinderea planificată în Portugalia și Belgia spre sfârșitul anului. Digi Communications se pregătește să capitalizeze pe aceste oportunități, având alocate cheltuieli semnificative de capital, în valoare de 730 milioane euro în 2023, pentru dezvoltarea și îmbunătățirea rețelei în toate piețele active.

Odată cu extinderea piețelor și creșterea portofoliului de servicii, care a condus la o creștere de 15% a relațiilor contractuale generatoare de venituri, Digi reiterează angajamentul față de crearea de valoare pentru acționari. Raportul anual evidențiază succesul Digi în oferirea de servicii de telecomunicații de înaltă calitate, cu o prezență puternică în România, Spania și Italia, și planuri ambițioase de expansiune în Portugalia și Belgia.

Reclamă

Prin aceste acțiuni, Digi Communications se confirmă ca un jucător major pe piața europeană de telecomunicații, întărindu-și poziția prin rezultate financiare robuste și o strategie de creștere ambițioasă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro