Dorința de a avea un corp bine sculptat vine mai ales atunci când ne luam repere din jurul nostru. În acest sens, mediul online joacă un rol extrem de important. Totuși, dincolo de fizic, un corp sănătos și conturat prin sport are legătură și cu mentalul. O arată cel mai nou trend care vizează slăbirea. Dieta minții sau MIND este prezentată de nutriționiști ca fiind una de-a dreptul revoluționară.
Dieta minții te ajută să pierzi kilograme și să ai o minte sănătoasă
Dieta minții are la bază o fuziune dintre dieta mediteraneană și Dash. Ambele se bazează pe alimente sănătoase, pe echilibru în ceea ce privește cantitatea de nutrienți ingerată. Totuși, aceasta vine cu un plus legat de psihic. Mai concret, dieta minții scade cu 53% riscul de Alzheimer.
Astfel, dacă părea greu de crezut ca un regim alimentar să țină departe bolile neurodegenerative, acest lucru este posibil.
Dieta minții se bazează pe 15 grupe alimentare. Dintre acestea 10 trebuie consumate des, fiind categorisite de specialiști ca fiind o adevărată ” hrană pe care o dăm creierului”.
Restul de 5 grupe sunt indicate unui consum mai rar.
Printre cele pe care ar trebui să le consumi zilnic se numără: legumele verzi precum spanacul, rucola, salata verde, ceapa și usturoiul verde, valeriana.De asemenea, legumele de sezon precum roșiile, ridichiile sau castraveții trebuie consumate frecvent. În aceeași ecuație intră și oleaginoasele, dar și leguminoasele cu bob precum fasolea, năutul sau lintea.
La capitolul fructe, cele de pădure sunt indicate consumului. Totodată și cerealele integrale. Carnea de pește sau se pasăre trebuie consumată în detrimentul celei de porc. De asemenea și lactatele fermentate trebuie incluse în dietă.
Singurul ulei permis în dietă este cel de măsline, precum și vinul însă consumat cu moderație.
Dieta minții interzice consumul de carne roșie, a untului sau a margarinei. Brânzeturile și produsele de patiserie sunt de asemenea total interzise. Din aceeași categorie fac parte și alimentele prăjite sau mâncarea fast food.