Diaspora se luptă din greu cu coronavirusul. Bilanţul românilor de peste graniţă afectaţi de COVID, creşte considerabil

Grupul de Comunicare Strategică anunţă un nou bilanţ al românilor ucişi de coronavirus şi al celor infectaţi. Românii din Diaspora sunt din ce în ce mai afectaţi de virus

Şi românii din Diaspora se luptă cu coronavirusul. În comunicatul Grupului de Comunicare Strategică, se arată un nou  bilanţ mondial, notându-se date şi despre românii de peste graniţă.

Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 317  români au fost confirmați cu coronavirus.

Sute de români din Diaspora sunt infectaţi

Cei mai mulţi sunt în Spania, un număr de 129 de români, apoi  152 în Italia, 15 în Franța, 8  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA.

Numărul deceselor, creşte considerabil

De la începutul epidemiei de COVID-19  și până la acest moment, 26 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Cele mai afectate ţări

Până la data de 3 aprilie 2020, au fost raportate 482.016 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

GCS îi avertizează pe români

„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.”, transmite GCS.

Trimite știrea prietenilor tăi:

Date despre autor: