Diaspora primeşte marea veste! Anunţul a fost făcut chiar de premier

Publicat: marți, 4 februarie 2020, 22:03

Premierul Orban a ieşit cu noi declaraţii favorabile pentru românii din diaspora. La alegerile parlamentare, toţi cei care sunt plecaţi din ţară vor putea vota mai multe zile, aşa cum s-a întâmplat şi la alegerile prezidenţiale de anul acesta.

„Ordonanţa de urgenţă reglementează câteva lucruri care, spunem noi, sunt foarte bune şi absolut necesare: creşterea numărului de parlamentari în diaspora, o solicitare legitimă; de asemenea, extindem şi la alegerile parlamentare toate facilităţile de vot pentru diaspora care au fost aplicate la alegerile prezidenţiale, un lucru extrem de benefic”, a declarat Ludovic Orban.

Există problemele anticipate

„Situaţia alegerilor anticipate. Există prevederi constituţionale, există limita de 90 de zile care este dată din momentul dizolvării Parlamentului până la data alegerilor în termen de maxim 90 de zile şi din cauza aceasta a trebuit să gândim foarte bine toate termenele legate de alegerile parlamentare, în cazul în care se organizează alegeri parlamentare anticipate. Obiectivul nostru este de a acorda aceleaşi condiţii de vot care au fost la alegerile prezidenţiale şi la alegerile parlamentare”, mai explică Orban.

Cea mai importantă mişcare la alegerile de anul acesta va fi tot crearea posibilităţii ca românii din diaspora să poată vota pe listele suplimentare de oriunde s-ar afla, mai multe zile la rând.

 

Citește și: