Partidul SOS, condus de Diana Șoșoacă și Luis Lazarus, a trecut pragul de 5% la alegerile europarlamentare, după centralizarea a 97,87% din voturi, potrivit unor surse Digi24. Astfel, Diana Șoșoacă și Luis Lazarus vor reprezenta România în Parlamentul European.

În cadrul aceleiași centralizări, Alianța PSD-PNL va trimite 19 europarlamentari la Bruxelles, Alianța pentru Unitatea Românilor (AUR) va avea 6 reprezentanți, Alianța pentru Dezvoltare și Uniune (ADU) va trimite 3 europarlamentari, iar Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) va avea 2 reprezentanți. De asemenea, pe lista reprezentanților României se află și independentul Nicolae Ștefănuță.

Aceasta a fost cea de-a cincea rundă de alegeri europarlamentare pentru România, care a devenit membră a Uniunii Europene în 2007. În total, România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European.

Alegerile europarlamentare s-au desfășurat în toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene în acest sfârșit de săptămână. Parlamentul European este unicul organism al UE ales direct de cetățeni, fiind format din 720 de europarlamentari. Aceștia reprezintă 450 de milioane de cetățeni ai Uniunii Europene.