Reclamă
Reclamă

Diana Șoșoacă, aleasă recent în Parlamentul European, a declarat că este „mândră” de influența sa asupra politicii din Uniunea Europeană și a dezmințit că ar fi negociat cu europarlamentarul Maximilian Krah pentru a fi primită în grupul „Suveraniștii” din Parlamentul European.

„Sunt mândră că împreună cu Partidul S.O.S. ROMÂNIA am ajuns să influențez agenda politică din Uniunea Europeană și viitorul opoziției din Germania,” a declarat Șoșoacă vineri, într-un comunicat.

Fosta senatoare a respins informațiile apărute în spațiul public, afirmând că „nu am negociat niciodată cu europarlamentarul Maximilian Krah despre formarea acestui grup și nici nu ne cunoaștem, iar la discuțiile și întâlnirile cu reprezentanții AfD nu a participat niciodată europarlamentarul Christine Anderson.”

Reclamă

„Nu s-a dat nici un vot despre prezența S.O.S. România în grupul «Suveraniștii», votul va avea loc sâmbătă, 29.06.24, la întrunirea AfD din Germania, unde se confruntă două tabere cu direcții diferite. Este vorba de o tabără liberală care este politically correct și care este dispusă la compromisuri cu mainstream-ul politic, în numele căreia vorbește Christine Anderson, tabără care nu își dorește colaborarea cu partide naționaliste autentice din alte țări, și o tabără care păstrează linia inițială a partidului și care i-a adus și succesul,” a adăugat Șoșoacă.

Declarațiile Dianei Șoșoacă vin după ce G4Media.ro a scris, citând surse de la Bruxelles, că Șoșoacă și Luis Lazarus nu au fost acceptați în grupul „Suveraniști” din Parlamentul European din cauza opoziției partidului german de extremă dreaptă Alternative fur Deutschland (AfD).

„Am avut o discuție cu cei de la SOS și am luat decizia în unanimitate să nu îi primim în grup. Aș prefera să nu discut motivele respingerii,” a declarat europarlamentarul AfD Christine Anderson pentru G4Media.ro.

Diana Șoșoacă a reiterat importanța principiilor naționaliste în activitatea sa: „Sunt extrem de mândră că influențez politica germană și viitorul opoziției din această țară, precum și faptul că am pus pe jar întregul Parlament European. Sunt mândră că împreună cu Partidul S.O.S. ROMÂNIA am ajuns să influențez agenda politică din Uniunea Europeană! De fapt, același lucru îl făceam și în Parlamentul României! Acum îl fac la un nivel mult mai înalt! Bravo mie că pot în numele României! Nu voi abdica de la principiile naționaliste și nu voi negocia independența și suveranitatea României!”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro