Senatoarea Diana Șoșoacă a primit un ordin de protecție împotriva soțului său, după ce l-a acuzat de agresiune emoțională și fizică, precum și de o serie de abuzuri.

Conform ordinului, soțul ei nu se poate apropia la mai puțin de 200 de metri de ea. Diana Șoșoacă îl acuză pe soțul său de comportament abuziv, inclusiv violență împotriva fostei soții și propriei mame, și lucrări politice controversate.

Într-o declarație, Șoșoacă a menționat că soțul său a fost implicat în fondarea unor filiale de partid „paralele”, pe care ulterior le-a vândut PSD și PNL, sugerând că este susținut de PSD prin intermediul lui Viorel Hrebenciuc și Marcel Ciolacu. Ea a impus și acuzații grave cum ar fi cererea de bani pentru funcții în cadrul partidului pe care l-au fondat împreună, SOS.

Diana Șoșoacă a descris situația drept o manifestare a misoginismului prezent în societatea românească și în special în politica românească, afirmând că soțul său a ajuns la un nivel de violență și de abuz inacceptabil, care a pus în pericol atât integritatea personală cât și pe cea a copilului lor.

Senatoarea a subliniat că a făcut față unui atac mediatic constant, prin care soțul său a încercat să o denigreze și să o izoleze public, fără a-i oferi posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere. Revendicările Dianei Șoșoacă acoperă și nepotrivirile profesionale ale soțului său, împreună cu dificultățile sale de a se abține de la acte de violență și comportamentul său abuziv în familie.

Diana Șoșoacă acuză soțul de o serie de abuzuri și comportament abuziv, de la violență fizică și emoțională până la nereguli politice și financiare. Totodată, ea a evidențiat impactul pe care aceste acțiuni l-au avut asupra integrității și securității familiei sale, subliniind lupta sa pentru a se proteja pe sine și pe copilul său în fața acestor abuzuri.