Diana Șoșoacă și George Simion au avut o dezbatere aprinsă în cadrul dezbaterilor pe legea bugetului. George Simion a folosind cuvinte extrem de grave la adresa senatoarei, în timpul dezbaterii.

Diana Șoșoacă a avut curajul să meargă să-l filmeze pe George Simion la tribuna plenului, pentru a-i expune comportamentul nepotrivit și faptul că el a plătit articole pentru a crea falsa impresie că s-au văzut la Viena.

Diana Șoșoacă a argumentat ferm în favoarea drepturilor și libertăților cetățenilor, pledând pentru transparență și responsabilitate în cheltuirea banilor publici. Cu toate acestea, George Simion s-a dovedit a fi agresiv și intolerant, folosind cuvinte jignitoare și comportament inadecvat în Parlamentul României.

Într-un interviu ulterior, Diana Șoșoacă a explicat că George Simion a încercat să o intimideze prin gesturi violente. Ea a acuzat că a fost agresată de acesta, ceea ce este absolut inacceptabil într-un cadru parlamentar. Ea a declarat că va depune o plângere penală împotriva lui Simion pentru violență și comportament neadecvat.

Diana Șoșoacă, agresată de George Simion în timpul dezbaterilor pe legea bugetului. Liderul AUR a folosind un limbaj extrem de grav: Te agresez sexual, scroafo!

George Simion, cuvinte grave la adresa Dianei Șoșoacă: Te agresez sexual!

De asemenea, Diana Șoșoacă a adus în discuție comportamentul lui George Simion în legătură cu întâlnirile sale cu Georgia Meloni și ambasadorul Israelului. Ea a ridicat întrebări referitoare la politicile susținute de aceștia și a subliniat necesitatea probei și a verificării informațiilor înainte de a face afirmații. Ea a fost angajată să aducă adevărul în fața opiniei publice și să combată dezinformările.

George Simion a avut o ieșire exagerat de violentă, spunându-i Dianei Șoșoacă: „Te agresez sexual, scroafo!”. Diana Șoșoacă s-a apărat, reproșându-i lui Simion că este violent.

 „Mă agresezi, tu, sexual, mă? Pe cine agresezi tu, sexual, mă? Nu ți-e rușine, bă violentule? Fătălăii de la AUR”

Președintele de ședință și cel care dețne interimatul la Camera Deputaților a precizat că a fost o seară rușinoasă.

„Este încă o seară ruşinoasă pentru Parlamentul României, poate cea mai ruşinoasă”, a spus Simonis, după şedinţa plenului reunit, pe care a calificat-o drept fără precedent. „E de-a dreptul jenant tot ce s-a întâmplat”, a subliniat social-democratul.