Senatoarea Diana Șoșoacă a depus plângere penală împotriva lui George Simion, liderul AUR, în urma unui incident violent care a avut loc în Parlamentul României.

În cadrul plângerii, ea îl acuză pe Simion de lovire, amenințare, șantaj și distrugere. Diana Șoșoacă își explică motivul pentru care a formulat această plângere și povestește cum s-a desfășurat incidentul.

Potrivit acesteia, incidentul a avut loc în timpul unei întâlniri în Parlament în care i-a solicitat lui Simion clarificări cu privire la declarațiile defăimătoare făcute de acesta în presă. Ea menționează că Simion a susținut că s-a întâlnit în secret cu ea în timpul unei vizite la Viena și că i-a oferit bani pentru campania electorală.

Întrucât aceste acuzații erau false și afectau integritatea ei ca politician, Diana Șoșoacă a considerat necesar să discute aceste aspecte direct cu Simion într-o transmisie live, la fel cum au procedat și în trecut.

În timpul transmisiei live, Simion a început să o jignească în mod vulgar și să o acuze că creează agitație. Totul a culminat cu o înjurătură violentă și o lovitură pe mâini, în încercarea de a-i distruge telefonul pe care îl folosea pentru înregistrări video.

Diana Șoșoacă a depus plângere penală împotriva lui George Simion! Liderul AUR, acuzat de lovire și alte violențe
Social Media

Acuzațiile aduse

În cadrul plângerii sale, Diana Șoșoacă susține că acțiunea lui Simion de a o lovi constituie o infracțiune de loviri sau alte violențe, având în vedere că a fost intenționată și nejustificată. Ea mai afirmă că cea mai gravă acțiune a fost șantajul la adresa sa, în timpul căruia Simion a folosit cuvinte ofensatoare cu conotație sexuală. Diana Șoșoacă consideră că aceasta reprezintă o infracțiune de șantaj, deoarece amenințarea a fost făcută cu intenția de a împiedica criticile sale și exprimarea opiniilor politice.

În final, Diana Șoșoacă solicită Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție să inițieze urmărirea penală împotriva lui George Simion și să acționeze în consecință cât mai curând posibil pentru infracțiunile de lovire, șantaj, amenințare și distrugere, toate comise cu intenție directă.