Simona Halep a devenit un nume sonor în lumea tenisului atât la nivel național cât și la nivel internațional. Fostul antrenor al campioanei a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la fricile Simonei.

Fostul antrenor al campioanei en-titre de la Wimbledon, Daniel Dobre a explicat pe larg motivul pentru care Simona Halep a refuzat să reprezinte România la Olimpiada din 2016. Acesta susține că este vorba despre o frică, la care nimeni nu s-a gândit în momentul respectiv.

Daniel Dobre, cel care a ajutat-o pe Simona Halep la câștigarea Wimbledonul în 2019, a lămurit misterul din jurul absenței campioanei de la ediția 2016 a Jocurilor Olimpice.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

„Pe undeva, tenisul – chiar vorbeam și cu Simona Halep zilele trecute, este vioara a doua acum. Viața de zi cu zi e mai importantă. Mai tineți minte și când a fost cu Jocurile Olimpice, eram tot cu ea și multă lume nu a crezut că i-a fost frică de acel virus, la Rio. Pentru o fată tânără care vrea să aibă copii în viitor, chiar îi era frică de acest lucru. Și atâta vreme cât știa că există o șansă cât de mică ca ea să poată avea la un moment dat probleme de sănătate, din cauza participării la un turneu, întotdeauna va alege sănătatea și viitorul. Tenisul domină o perioadă scurtă din viață, după care trebuie să trăiești după aceea. Și ce faci? Trăiești cu regretul că te-ai îmbolnăvit într-un turneu și ai anumite probleme? E foarte matură abordarea Simonei, cu toate că nu întotdeauna este respectată”, a afirmat Daniel Dobre la Radio HIT Iași.

Halep pune sănătatea pe primul loc

Dobre vorbește și despre virusul chinezesc care a dus la amânarea multor competiții sportive. Antrenorul împărtășește perspectiva Ameliei Mauresmo, care consideră că lipsa unui vaccin împotriva noului coronavirus ar fi egală cu imposibilitatea desfășurării oricărui turneu de tenis.

„Am citit o declarație destul de pertitentă a lui Amelie Mauresmo, care era susținută și de alte voci, spunea că atâta vreme cât nu există un vaccin, va fi foarte rău ca tenisul să funcționeze. Pentru că oricând unul dintre jucători, fără să știe, îi poate infecta pe ceilalți. Și dacă faci un turneu mare, ca un Grand Slam, în care sunt 400 de jucători și încă 500 de oameni acolo, staff și așa mai departe și un singur om este infectat, s-ar putea să se împrăștie din nou virusul. Apoi sportivii pleacă la ei în țară și așa mai departe… Aici avea foarte mare dreptate. Având în vedere globalizarea tenisului, va fi foarte greu. Tenisul este într-o incertitudine totală, va fi unul dintre cele mai afectate sporturi”, a adăugat fostul tehnician al dublei campioane de Grand Slam din România.