Irina Loghin este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România. Însă puțini admiratori cunosc greutățile cu care cântăreața s-a confruntat în comunism.

Irina Loghin a cântat la 15 Revelioane pentru familia Ceușescu. Doar că imediat ce a început să fie iubită de public, gelozia Elenei Ceaușescu a ieșit la suprafață. Artista a ajuns să fie interzisă la TV în anii comunismului, din această cauză. Timp de opt ani, aceasta nu a mai avut voie să cânte nicăieri.

Momente cumplite pentru Irina Loghin

Dezvăluiri inedite. Ce a declarat Irina Loghin despre Revelioanele pe care le-a petrecut alături de familia Ceaușescu
Facebook

“Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac.

Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat.

Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, a mărturisit Irina Loghin, potrivit revistei Viva.

De asemenea, invitată la emisiunea lui Dan Negru, artista a vorbit și despre faptul că Nicolae Ceaușescu era topit după romanțe.

”Îi plăceau romanțele. A cântat odată Benone Sinulescu şi, după ce a ieşit din scenă, a venit Ceauşescu în cabina unde stăteam noi şi i-a spus ”Vezi că ai uitat o strofă!”. Benone a zis: ”Da, o ştiu, dar am zis să nu o lungesc”. Zice: ”Nu, melodia trebuie cântată aşa cum este ea, are o continuare, are o legătură.”, a declarat Irina Loghin.