Reclamă
Reclamă

Recorder.ro dezvăluie lucruri necunoscute din biografia premierului Marcel Ciolacu, prin intermediul unui amplu material bazat pe discuții cu foști profesori și colegi ai acestuia. Publicația arată că Marcel Ciolacu a fost un elev mediocru și muncitor necalificat la o cooperativă meșteșugărească din Buzău, deși și-a trecut în CV că a lucrat la Întreprinderea Electronica Industrială din București.

Conform CV-ului său, Marcel Ciolacu a terminat Liceul de Filologie-Istorie „Mihai Eminescu” din Buzău în 1986. Totuși, Recorder.ro arată că, în realitate, a terminat clasa a XII-a F, care avea profil Mecanică. În ultimii ani ai comunismului, liceul se transformase într-unul preponderent industrial, iar evaluările arhivate menționează „nivelul scăzut de cunoștințe, priceperi și deprinderi ale elevilor de la profilul industrial și numeroasele absențe ale acestora”.

Fosta profesoară de tehnologie Aurora Hoștiuc îl descrie pe elevul Ciolacu astfel: „Marcel nu a fost atât de isteț ca fratele lui, Daniel, pe care l-am avut elev înainte. Era un copil de mijloc, un șmecheraș, așa. Trecea clasa. Venea la ore, își vedea de treabă. Acum, că n-o fi fost de 10, o fi fost de 7 sau de 6, de 5 la teză… nu-mi mai aduc aminte notele. Dar în mod sigur a luat bacul”.

Reclamă

Primul loc de muncă al premierului Ciolacu este, de asemenea, subiect de discuție. În timp ce acesta susține în CV că între 1988 și 1990 a lucrat la Întreprinderea Electronica Industrială din București, Recorder.ro a aflat că a fost de fapt muncitor la o cooperativă meșteșugărească din Buzău, care avea un contract cu întreprinderea din București.

Vasile Simion, fost mecanic de utilaje la fostul atelier Tehnometal, își amintește cum a ajuns Marcel Ciolacu să lucreze acolo: „Eram vreo 70 de oameni acolo. Erau și câțiva meseriași în electronică, în mecanică, dar cei mai mulți erau tineri care terminaseră liceul și nu intraseră la facultate. Nu era niciun concurs. Selecția se făcea la cooperativă. Și s-au angajat cu relații toți. Între care și Marcel Ciolacu.”

Vasile Simion mai spune că Ciolacu era printre muncitorii necalificați: „A fost angajat ca necalificat. N-are nicio calificare ca electronist. Nu se pricepe la nimic la electronică. Era o figură ștearsă, îl trimitea șeful pe ici, pe colo, pe unde avea nevoie și atâta tot”.

Solicitat de Recorder.ro să-și prezinte un punct de vedere, Marcel Ciolacu a transmis că agenda încărcată nu-i permite să răspundă. Când va avea o poziție legată de acest subiect, o vom publica.

Citește dezvăluirile integral pe Recorder.ro.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro