Dezvăluiri de senzație făcute de fostul ministru al Turismului! Titus Dobre: „E mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate”

Cazarea persoanelor aflate în carantină instituționalizată ridică semne mari de întrebare pentru Mircea Titus Dobre, fostul ministru al Turismului. Acesta susține că hotelurile în care sunt cazați pacienții au fost alese după anumite criterii, Guvernul fiind preocupat de salvarea unor afaceri privilegiate. Dobre susține că statul plătește 300 lei/zi pentru fiecare persoană carantinată în hoteluri. De asemenea, acesta ridică o serie de întrebări referitoare la locurile alese pentru a caza pacienți.

Fostul ministru oferă și o serie de exemple cu privire la stațiunile din alte județe care ar putea fi folosite de autorități.

”Guvernul se împiedică în decizii, dar probabil nu are timp să conceapă un plan bun de acțiune, pentru că e mult mai solicitant planul pentru salvarea unor afaceri privilegiate. Ce altceva am putea înțelege din următoarea situație: peste 60.000 de români s-au întors în țară, dar numai pentru cei 1.500 care au aterizat sau vor ateriza în perioada următoare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, s-a oferit cazare în unele hoteluri de pe Litoral. Doar unele hoteluri! Pe ce criterii au fost alese hotelurile? În baza căror acte normative?

Statul român oferă 230 de lei pentru cazare și 70 de lei pentru trei mese pe zi, de persoană. Iată cum hotelurile alese pentru carantină vor încasa 300 de lei pe zi, pentru fiecare persoană cazată în carantină, timp de 14 zile, nu doar în extrasezon, ci și într-o perioadă în care celelalte hoteluri sunt închise. Dacă vor fi cazate două persoane într-o cameră, hotelurile alese pentru carantină vor încasa 600 de lei pe zi pentru o cameră.

Foarte bună afacere! De ce nu a explicat nimeni pe ce criterii au fost alese hotelurile de pe Litoral pentru 1.500 de români repatriați, care nu sunt din județul Constanța, ci din toate zonele țării? De ce a trebuit să aterizeze DOAR pe aeroportul Kogălniecanu și nu la București, la Cluj, la Iași, la Timișoara, la Oradea, la Craiova sau pe orice alt aeroport, pentru a fi cazați la hotelurile de acolo? Nici măcar nu se poate spune că aeroportul de la Constanța e unul mare sau măcar mediu.

De ce se folosește doar Sanatoriul Techirghiol? De ce nu sunt folosite toate unitățile de cazare deținute de statul român? De ce nu sunt împărțiți pacienții pe mai multe județe și trebuie sufocat județul Constanța?

Exemple:

Societatea de Tratament Balnear si Recuperare a Capacitatii de Munca S.A. deține hotelurile:

Hotel Ceres *** – Statiunea Baile 1 Mai (Judetul Bihor) – 460 locuri cazare

De la aeroportul din Oradea sunt doar 16 km.

Hotel Silvana ** – Statiunea Buzias (Judetul Timis) – 200 locuri

De la aeroportul din Timisoara sunt doar 44 km.

Dacă trebuie să aterizeze în județul Constanța de ce NU se folosesc hotelurile de mai jos?

Ministerul Justiției deține unitatea de cazare Flamingo din Eforie – 360 locuri

Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Meridian (Mamaia) – 640 locuri

Ministerul Afacerilor Interne – Hotel Diana (Saturn) – 434 locuri

Regia Autonoma „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat” – Complex Doina(Neptun) – 450 locuri

Sanatoriul Balnear Mangalia – 200 locuri.

Cerem Executivului să vină urgent cu explicații! Dacă banii din bugetul statului se vor folosi în continuare pentru a umple buzunarele clientelei politice, în plină criză, noi toți vom avea de suferit mult mai mult decât ne putem aștepta, în cel mai negru scenariu”, scrie Mircea Titus Dobre.

Lasă un răspuns

Cum să atragi dragostea unui bărbat ca un magnet. Psihologii în relații oferă rețeta minune!

Radu Banciu vorbește despre măsurile luate de autorități și riscurile la care se expun persoanele atunci când ies din case