Dan Barna a postat pe pagina sa de Facebook, faptul că s-a întâlnit cu Premierul Orban și i-a adus aminte că guvernul PNL a primit susținerea USR-PLUS doar dacă anumite condiții, critice pentru români, vor fi îndeplinite.

Atât el, cât şi Dacian Cioloş l-au ameninţat pe Orban că guvernul său poate cădea în cazul în care nu respectă cerinţele USR.

„M-am întâlnit azi cu premierul Ludovic Orban. Alături de Dacian Cioloș, i-am reamintit prim-ministrului că am susținut învestirea guvernului cu condiția îndeplinii unor obiective critice pentru societatea românească astăzi.

Printre acestea: alegeri în două tururi pentru primari și președinți de consilii județene, anularea recursului compensatoriu, desființarea secției speciale de anchetare a magistraților, modificarea legilor electorale privind diaspora, impozitarea pensiilor speciale, modificarea radicală a PNDL, stoparea tăierilor ilegale de lemn, prezentarea sistematică a stadiului în care se află proiectele de investiții, alegerile anticipate. Astfel de întâlniri fac parte dintr-o relație politică normală și vor avea loc și în viitor.

Responsabilitatea noastră primară e către cei care ne-au trimis în Parlament. Comunicarea permanentă cu guvernul nu înseamnă că PNL sau premierul primesc un cec în alb”, scrie Dan Barna pe pagina sa de Facebook.