Iaurtul Pilos, disponibil în magazinele Lidl și considerat de mulți consumatori ca fiind un produs grecesc, este de fapt produs în România, la Fabrica de Lapte din Braşov şi la o altă fabrică din Mureş. Iaurtul de 150 de grame cu 1,5% grăsime și cel cu 3,5% grăsime sunt ambele produse în țară.
Pe lângă acestea, alte produse lactate comercializate de Lidl sunt, de asemenea, produse în România, în diverse orașe. Printre acestea se numără iaurtul grecesc Pilos de 140 de grame cu 10% grăsime, produs în Alba de Albalact SA, și iaurtul Natur de 150 de grame cu 3,5% grăsime, produs în Reghin, județul Mureș. În plus, iaurtul Pilos de 400 de grame cu 1,5% grăsime este produs la Fabrica Friesland Câmpina România SA din Târgu Mureș, județul Mureș.
Într-un mesaj postat pe site-ul Lidl România, compania își exprimă intenția de a crește numărul de produse românești la raft: „Ne propunem să avem din ce în ce mai multe produse româneşti la raft, iar în acest moment, majoritatea articolelor proaspete, cum sunt lactatele sau carnea, provin majoritar din România.”
Pentru a asigura calitatea produselor, Lidl România efectuează teste și analize pe toate fructele și legumele pe care le comercializează. Numărul acestor analize a crescut de la an la an: în 2022 au fost efectuate peste 1900 de analize, în 2023 peste 2300, iar în acest an numărul a ajuns deja la peste 630, deși sezonul agricol românesc abia a început.
„Numai anul trecut am făcut peste 2300 de analize, pentru toate categoriile de produse pe care clienții noștri le găsesc în Piața Lidl, iar anul acesta am ajuns deja la peste 630 de analize”, a declarat Georgiana Radu, Director Național de Achiziții și Marketing și Membru în Consiliul de Conducere Lidl România.
Produsele sunt analizate cu recurență, în funcție de categoria de risc în care au fost încadrate de către Lidl la nivel internațional, iar printre aspectele verificate se numără conținutul / cantitatea pesticidelor sau metode adiționale precum contaminanții, acolo unde există legislație care reglementează aceste aspecte.