Transmisie în direct din Parlament 

Victor Paul Dobre, deputatul PNL, a luat cuvântul în cadrul dezbaterii moțiunii de cenzură fondată de PSD, spunând că aceasta este una a „inepţiilor” şi a „fricii”.

„Nu există o legitimitate mai importantă în democraţie decât votul majoritar corect. Astăzi, dumneavoastră, de fapt, aţi prezentat o moţiune a inepţiilor. Cum poţi să vorbeşti de privatizarea democraţiei atunci când Guvernul, şi noi îl susţinem, dă dreptul ca acela care este ales să fie votat de cât mai mulţi, să aibă cât mai multă legitimitate. Asta este esenţa democraţiei. De fapt, această moţiune (…) este o moţiune a fricii, a laşităţii, vă este frică de confruntare, vă este frică de oameni, vă este frică să vă asumaţi angajamente şi vă spun că în particular vă este frică că nu o să mai vedeţi primar de-al vostru la Bucureşti până în secolul următor şi lucrul acesta îl ştiţi foarte bine. Dar, de ce vă este frică nu o să scăpaţi, cum zice românul. Chiar dacă astăzi veţi vota această moţiune ineptă veţi deschide calea anticipatelor şi vă asigur şi ţineţi minte ce vă spun azi veţi pierde cum n-aţi pierdut niciodată în 30 de ani şi această lege democratică o vom adopta şi vă veţi izbi de ea decenii de acum încolo, vă asigurăm”, a afirmat Dobre.

De asemnea, acesta a criticat declarația lui Florian Bogdan, social-democratul făcând declarații înaintea liberalului.

„Nu poţi să-ţi permiţi în faţa ţării, în Parlamentul României, să faci gaşcă Guvernul. Este inacceptabil! E respectul unei instituţii legitime. (…) Să vă fie ruşine!”, a transmis liberalul.