Transmisie în direct din Parlament 

Florin Roman, liderul deputaților PNL, a luat cuvântul în plen spunând că moțiunea de cenzură a fost scrisă de portarul de la sediu PSD, pe genunchi. Aceștia le-a transmis social-democraţilor că locul lor este în opoziție.

„Am spus încă de la început că este o moţiune neserioasă, e o moţiune scrisă pe genunchi de către Vasile, portarul de la sediul PSD, şi am avut dreptate. Am văzut cât de serios a fost PSD şi când a fost întrebat despre titlul moţiunii, am văzut cât de serios a fost PSD şi când a citit moţiunea şi mă gândeam ce o fi în sufletul oamenilor de acasă când văd că după trei luni de zile de când Guvernul Orban a fost instalat din nou de la tribuna Parlamentului reprezentanţii lui Stalin şi lui Troţki devin la fel de abuzivi, de aroganţi şi de cinici. (…) Dragi colegi de la PSD, vă mai spun un singur lucru: tic-tac, este rândul nostru, iar voi în opoziţie şi încă ceva i-aţi promis lui Dragnea – că mergeţi cu el până la capăt. Închipuiţi-vă că este aici şi nu la puşcărie, mai mergeţi cu el până la capăt? Înseamnă că sunteţi laşi, că v-aţi trădat liderul aşa cum aţi făcut-o de fiecare dată. La revedere, în opoziţie cu voi!”, a spus Roman.

Liberalul aduce critici declarațiilor făcute de membrii PSD.

„Cred că se zvârcoleşte Dragnea în celula lui din puşcărie, se uită la voi şi când vă vede cât de des invocaţi Comisia de la Veneţia cred că trebuie să cheme SMURD-ul, i se face rău. Voi să invocaţi Comisia de la Veneţia? Când voi vorbiţi despre Comisia de la Veneţia e ca şi cum ar vorbi dracu de apă sfinţită. (…) Vorbiţi de încălcarea regulilor în timpul jocului, voi? Aţi schimbat regulile în timpul jocului, în 2014 prin Ordonanţa 55 (…) aţi legalizat traseismul a 500 de primari, în 45 de zile i-aţi mutat din stânga în dreapta şi dumneavoastră veniţi să vorbiţi despre ceea ce înseamnă democraţie? (…) Cine a stat la ruşi nu poate gândi ca Bush. În cazul dumneavoastră să vă cerem să înţelegeţi Sănătatea este o utopie”, a precizat Roman.

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, a lansat și el critici membrilor social-democrați.

„Orice român care citeşte moţiunea PSD intitulată mincinos ‘Guvernul Orban – privatizarea democraţiei româneşti’ vede cu ochiul liber, doamnelor şi domnilor parlamentari PSD, că vă este frică de democraţie, de reprezentativitate, de legitimitate şi nu vă pasă câtuşi de puţin de voinţa românilor atunci când aceasta tinde să vă afecteze interesele şi privilegiile. Vă este atât de frică de români, domnule Ciolacu, încât să le ignoraţi voinţa?”, a transmis Fenechiu.