Transmisie în direct din Parlament 

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a ținut să îi întoarcă declarația premierului Ludovic Orban, acesta spunând în plen că și liberalul este tot parlamentar din pixul lui Dragnea, din anul 2012.

„Domnul prim-ministru a făcut referire la pixul cuiva care ne-a pus pe noi, cei de la PSD, pe liste. Ţin neapărat să îi spun că la PSD listele nu se fac din pixul preşedintelui. Dacă la PNL e aşa, se explică nişte lucruri, însă ţin să îi reamintesc domnului Orban, şi am aici nişte ilustraţii, că şi dânsul a fost parlamentar din pixul aceluiaşi preşedinte al PSD, în 2012, când aţi candidat pe USL. (…) Nu păreaţi să fiţi deranjat nici de pixul domnului preşedinte Dragnea, nici de geaca dânsului, nici de culoarea gecii pe care o purtaţi dumeavoastră”, a spus Simonis, în plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Social-democratul a folosit și ironia în discursul său, spunând că se aștepta ca Guvernul să fie obosit.

„Înţeleg că v-aţi vitaminizat totuşi. 25 de ordonanţe de urgenţă. Chiar aşa? Aţi făcut din nou febră musculară? 25 de tunuri pentru clienţii politici ai PNL. Aţi privatizat sistemul de sănătate, ceea ce este o mare mizerie. Aţi vrut să privatizaţi înainte şi SMURD. Miliarde de lei cu care vreţi să îngrăşaţi şi mai mult buzunarele privaţilor şi să puneţi la pământ sistemul de sănătate de stat. Doriţi să le luaţi celor mai săraci dintre români şansa de a fi trataţi. Diabolic. Asta în timp ce domnul Cîtu se împrumută zilnic miliarde şi miliarde de lei. Ieri am aflat şi ce faceţi cu aceşti bani. Îi faceţi cadou băncilor străine şi le ştergeţi datoriile impuse prin decizii definitive ale instanţelor”, a afirmat deputatul PSD