Un social-democrat a făcut un anunț șocant despre pensiile din România. Va fi o lovitură totală pentru milioane de români.

Social-democratul Daniel Zamfir a anunțat, astăzi, că pensiile din România vor scădea. El ocupă funcția de președinte al Comisie Economice a Senatului. Conform acestuia, reducerea CAS pentru creșterea salariilor va duce la scăderea tuturor pensiilor din țară. Mai mult, el consideră că propunerea de reducere a CAS de la 25% la 20% este inacceptabilă.

Pensiile românilor sunt în pericol total

Astfel, el îi cere președintelui PNL, Florin Cîțu, și a formațiunii pe care o conduce să se hotărască dacă reducerea cu 5% a CAS-ului, de la 25% la 20%, înseamnă o reducere cu 20% a bugetului asigurărilor sociale.

Acesta explică faptul că reducerea cu 5% ar însemna 317 lei în plus la toți salariații. Pe de altă parte, pensionarii vor avea de suferit, fiindcă se va reduce 20% din bugetul de pensii. O astfel de măsură ar însemna ca România să se împrumute din nou.

„Păi, hai să ne hotărâm când suntem cinstiți și când suntem ipocriți. Ne împrumutăm la dobânzi foarte mari, pentru că iată, avem nevoie să ne împrumutăm sau reducem acest CAS ca să creăm acel deficit?”, a explicat Daniel Zamfir.

Dezastru total pentru milioane de români! Ce vor păți toți pensionarii din România: Este inacceptabil!

El a explicat încă o dată că obiectivul major al PSD este să mărească veniturile oamenilor. Însă acest lucru nu este posibil, precizează el, dacă pe de-o parte cresc veniturile salariaților, dar scad veniturile pensionarilor. Acest lucru este total inacceptabil, mai spune el.

Marcel Ciolacu: Poate PSD are o lampă a lui Aladin

Și liderii PSD și PNL s-au contrazis pe acest subiect. Marcel Ciolacu îl acuză pe Florin Cîțu că nu are sursă de finanțare pentru a reduce CAS și a crește salariile. Mai clar, Florin Cîțu a declarat că reducerea cu 5% a CAS va crește salariile românilor. Partenerii de coaliție, însă, nu acceptă această propunere.

La rândul său, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu se știe și sursa de finanțare pentru o reducere a CAS. El a anunțat că îl așteaptă pe liberal să explice unde este sursa de finanțare.

„Îl aşteptăm pe domnul Cîţu la coaliţie, să spună de unde este sursa de finanţare. Înseamnă că au vreo formulă miraculoasă, o lampă a lui Aladin”, a declarat și Ciolacu.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.