Dacă în ultima perioadă am putut să ne mai relaxăm în ceea ce privește pandemia de coronavirus, se pare că lucrurile se vor schimba. Conform datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore au fost raportate aproape 10.000 de infectări. De asemenea, au fost înregistrate și decese. Potrivit autorităților, de ieri până azi au fost raportate 36 de decese.

1. Cazurile de coronavirus au explodat

 „Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 13 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.785 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 36 decese, dintre care 2 anterioare”, au anunțat autoritățile.

Cazurile de infectare cu coronavirus au explodat din cauza variantei Omicron, apărută pentru prima dată în Africa de Sud. Despre această tulpină se știe că este foarte contagioasă, însă nu provoacă la fel de multe decese ca varianta Delta.

Din cauza exploziei cazurilor de infectare se iau din nou foarte multe măsuri de restricție în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori. Este și cazul Capitalei, care se apropie cu pași repezi către o incidență de 4 la mie.

2. Noi măsuri de restricție în București

Astfel, autoritățile au luat aseară mai multe măsuri de restricție. Printre acestea se află și obligativitatea portului măștii de protecție atât în spațiul public, cât și în spațiile închise. Atenție! Nu mai sunt permise măștile textile. Este permis doar portul măștii de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2 (N95).

Sunt considerate neconforme măștile care sunt confecționate din material textil și/sau plastic. O altă măsură este legată de restaurante. Este permisă activitatea acestora până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 05:00- 22:00.