Pandemia de coronavirus a fost doar începutul unor boli mult mai grave, anunță medicii. După Covid-19, au apărut și alte virusuri care afectează populația.

Specialiștii din domeniul sănătății susțin că ne aflăm în pragul unui fenomen îngrijorător care afectează întreaga planetă. După doi ani de zile în care pandemia de coronavirus ne-a dat peste cap viețile, au apărut și o serie de alte boli infecțioase care afectează toată omenirea. Meningita, hepatita de cauză necunoscută, variola maimuței și poliomielita sunt doar câteva exemple în acest sens.

1. Hepatita misterioasă

Hepatita misterioasă a apărut în urmă cu câteva luni în Europa. Până pe 16 iunie această hepatită a afectat aproape 450 de pacienți, majoritatea copii. Dintre aceștia, 19 au avut nevoie de transplant hepatic în urma îmbolnăvirii, spune medicul Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină. Din păcate au existat și cazuri grave, în care pacienții nu au supraviețuit.

De asemenea, specialistul atrage atenția și asupra virusului care provoacă variola maimuței. Până în prezent, sunt peste 2.000 de cazuri raportate la Organizația Mondială a Sănătății. Pe teritoriul țării noastre au fost confirmate până în prezent 6 cazuri.

„Sunt 2.103 cazuri raportate la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pe 17 iunie, 83% din cazuri în Europa. (…) Alte rapoarte sugerează un număr aproape dublu de cazuri, confirmate sau probabile – 3.108, conform agenţiei americane Centers for Disease Control and Prevention – CDC”, a scris Marius Geantă pe Facebook.

2. Virusul care provoacă poliomielita

Un alt virus care a apărut după ce au scăzut cazurile de coronavirus este cel care provoacă poliomielita. În apele uzate ale Londrei au fost descoperite urme ale virusului, iar Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie a anunțat recent că au fost găsite dovezi ale transmiterii comunitare ale virusului.

Dezastru total anunțat de specialiști! Ce ne așteaptă după pandemia de coronavirus
Colaj Substantial

O altă boală care se manifestă după pandemie este meningita, iar cele mai grave cazuri înregistrate la adulți au fost depistate pe teritoriul Statelor Unite.

Până în acest moment, au fost depistate 24 de cazuri și 7 decese, iar medicii americani fac apel la populația din categoria de risc să se vaccineze împotriva bolii. Cel mai des se transmite la bărbații care au relații homosexuale, iar o explozie de cazuri a fost înregistrată în Florida.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.