Reclamă

Alexandru Rafila spune că în prezent trebuie să fim îngrijorați cu privire la varianta BA.5. a Omicron dominantă din valul 6. Rafila spune că acest val a venit mai devreme decât se spera.  

Ministrul Sănătății a făcut acest anunț după ce la noi în țară au fost înregistrate 5.000 de cazuri noi de infectare. De asemenea, 4.200 de pacienți sunt internați, iar cel mai grav lucru este că 633 dintre aceștia sunt copii. 

„Menţinem acelaşi procent de 20% de persoane care se reinfectează într-un interval de timp mai mare de 90 de zile. În ceea ce priveşte gradul de ocupare al secţiilor de spital – al paturilor alocate infecţiilor cu noul coronavirus – am ajuns la un procent de 17,18 la sută, iar la terapie intensivă sunt internate 263 de persoane, reprezentând un procent de 14,69 la sută”, a declarat Rafila.

Ce spune Rafila despre pandemia de coronavirus

Oficialul a declarat că această creștere este mai rapidă la numărul de persoane internate, mai lentă la cazurile internate în secțiile de terapie intensivă, iar acest lucru indică mai degrabă o severitate mai redusă a tulpinilor circulante. 

Ceea ce îngrijorează cel mai mult în prezent este numărul mare de decese înregistrat în ultima săptămână, mai precis de 149, care poate să crească în continuare. 

Dezastru pentru români! Alexandru Rafila deja vorbește despre valul șapte al pandemiei: Este posibil!
Sursa: Social media

„Aici este o creştere care este importantă, de la 47 la 149 de decese, care nu este neaşteptată, pentru că odată cu înregistrarea unui salt al numărului de cazuri, apare şi o creştere a numărului de decese. (…) Ne aşteptăm ca în perioada următoare acest indicator să crească în continuare”, a mai spus ministrul sănătății. 

Vom avea și valul 7 al pandemiei

Oficialul a mai vorbit și despre rata de pozitivitate a testelor de diagnostic. El spune că s-a observat o încetinire a curbei de creștere. Cu toate acestea, Rafila nu s-a ferit să vorbească și desăre valul 7 al pandemiei de coronavirus. 

„N-aș vrea să facem speculații, dar toată lumea menționează posibilitatea existenței unui nou val pandemic, spre sfârșitul anului, dacă una dintre tulpinile modificate care se transmite și mai ușor devine dominantă. Aceasta este ciclicitatea acestei infecții, ne-am obișnuit cu ea. Avem perioade de acalmie, perioade de transmitere susținută. Important este să nu avem cazuri grave și să oferim oamenilor asistență medicală ambulatorie și acces la antivirale în valurile pandemice”, a mai spus oficialul. 


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro