Reclamă

Un număr îngrijorător de elevi din România nu ar obține note de trecere” a Evaluării Naționale, o arată clar rezultatele simulării publicate de Ministerul Educației.  Atât la Limba Română, cât și la Matematică, notele au fost destul de mici. Conform graficului cu rezultatele, peste 40% dintre elevii care au susținut examenele au luat note mai mici de 5

Simularea examenului de Evaluare Națională a scos la iveală o realitate dură

Ministerul Educației a publicat rezultatele după simularea examenului de Evaluare Națională. Conform datelor oficiale, 40% dintre elevii din România nu au reușit să obțină o notă de trecere la Matematică. De asemenea, 25% dintre ei, nu au luat nici 5 la Limba și Literatura Română.

Rezultatele centralizate de către Minister reflectă rapoartele puse la dispoziție de către inspectoratele școlare județene.

Ce rezultate au obținut elevii la simularea examenului de Evaluare Națională la Limba Română

Dacă în alți ani, Limba Română era materia la care existau destul de puține note sub 5, anul 2023, aduce un grafic al rezultatelor îngrijorător. Peste 25 % dintre elevii de clasa a Vlll a din România nu au reușit să ia nota 5 la această disciplină. Concret, 24,7% dintre elevi au luat note între 1 și 4,99. De asemenea, 14 % dintre aceștia au primit note cuprinse între 5 și 5,99.  Alți 15,2% dintre elevi au reușit să obțină rezultate de până în 6,99.

Note cuprinse între 7 și 7,99 au primit doar 17,2% dintre elevii de clasa a Vlll a. De altfel, note între 8 și 9 au fost primite doar de 17% dintre cei care au susținut examenul. Doar 0,2% au reușit să primească nota 10 la această disciplină.

Matematica, marea provocare a elevilor din România

De departe, disciplina care le-a creat probleme elevilor de clasa a Vlll a fost Matematica. În acest caz, peste 40% dintre elevii din România nu au reușit să obțină note mai mari de 5. Doar 17 elevi din țară au reușit să ia nota maximă în cadrul acestui examen.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro