Reclamă

De la apariția pandemiei de coronavirus, întreaga planetă a fost nevoită să ia măsuri distanțare socială și autoizolare, ceea ce a avut efecte devastatoare pe piața muncii. Practic planeta s-a oprit.

Denumită „cea mai gravă criză de la cel de-al Doilea Război Mondial”, coronavirusul urmează să șteargă 6,7 la sută din orele de lucru pe tot globul în al doilea trimestru, echivalentul a 195 milioane de locuri de muncă full-time, potrivit ONU, a raportat CNBC.

Chiar dacă la începutul lunii martie, OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) preconiza că se vor pierde 25 de milioane de muncă până la finalul lui 2020. Acum, OIM prognozează mai rău.

,,Muncitorii și întreprinderile se confruntă cu o catastrofă”, a declarat directorul general al OIM, Guy Ryder.

OIM a mai spus că la nivel mondial patru din cinci persoane sunt afectate în prezent de închiderea locurilor de muncă.

Numărul de locuri de muncă care vor fi pierdute va fi mult mai mare, mai ales că pandemia a crescut, iar multe domenii de pe piața muncii au fost afectate mult mai grav decât se prevedea anterior.

Cazurile de infectare cu coronavirus au crescut de șase ori de la primul raport, cu peste 1,5 milioane de cazuri la nivel global și peste 88.000 de decese, conform datelor de la Johns Hopkins University.

ONU avertizează că factorul decisiv în ceea ce privește rata șomajului la nivel globa, va depinde de cât de repede economia își poate l în a doua jumătate a acestui an, dar și dacă măsurile politice luate de diferite guverne pot stimula cererea de forță de muncă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro