Este și cazul medicului Octavian Jurma, care a tras un semnal de alarmă puternic în privința acestei noi variante. Medicul îi critică pe cei care spun că varianta Omicron este mai blândă decât cele apărute până în prezent.

1. Avertisment puternic privind Omicron

„Formulă corectă este „varianta Omicron este mult mai blândă decât varianta Delta în țările cu rată mare de vaccinare”! În România au murit 3% dintre cei infectați în valul Delta. În Danemarca au ajuns în spital 1% din cei infectați. Adică într-o țară puternic vaccinată Delta a spitalizat 1% din cei infectați (că o gripă contemporană), iar într-o țară puternic nevaccinata Delta a ucis 3% (că o molima medievală)”, a explicat Jurma.

O variantă mai blândă a Omicron pentru țara noastră este că doar jumătate din cei internați vor avea nevoie de terapie intensivă. Medicul atrage atenția că oamenii nu trebuie să se culce pe o ureche și să considere că pandemia s-a terminat.

2. „Nu e un porumbel al păcii, e un troian care poate ucide”

Omicron nu este un porumbel al păcii între omenire și pandemie, spune medicul Octavian Jurma. Din contră, această nouă variantă apărută pentru prima dată în Africa de Sud este un troian care poate să ucidă oricând. Infectarea nu este niciodată mai bună decât vaccinarea, explică Jurna.

„Vă dați seama că acești oameni încearcă să vă convingă să vă vaccinați cu un „vaccin natural” care ucide sigur 1 din 100? Vă sperie și vă țin departe de un vaccin medical care poate reduce riscul de deces de mii de ori in cazul infectării cu „vaccinul natural”?”, este concluzia lui Octavian Jurma.

3. Lupta României cu valul cinci al pandemiei

România se luptă în acest moment cu al cincilea val al pandemiei de coronavirus. Tulpina dominantă este cea apărută pentru prima dată în Africa de Sud, denumită Omicron. În timp ce unele persoane spun că această variantă aduce după ea sfârșitul pandemiei, alții sunt de altă părere. Chiar și specialiștii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății au tras semnale de alarmă cu privire la Omicron.

Se știe despre această tulpină că este contagioasă, însă mai puțin periculoasă decât cea precedentă, Delta. Cu toate aceasta, poate face mult rău lumii. Poate umple spitalele din nou de persoane infectate, iar cei cu probleme de sănătate pot ajunge la terapie intensivă.