Simona Halep a dat în judecată compania Schinoussa Superfood, susținând că suplimentul KETO MCT pe care l-a luat a fost contaminat cu Roxadustat, o substanță interzisă în sport.

Cu toate acestea, Tribunalul Sport Resolutions a concluzionat că cantitatea de Roxadustat găsită în corpul Simonei Halep nu putea proveni doar din doza de supliment pe care a luat-o.

Compania Schinoussa Superfood, cu sediul în Canada, nu a comentat încă procesul, dar a confirmat că în timpul procesului instanța a acceptat că Halep a luat suplimente contaminate, dar cantitatea găsită nu ar fi putut proveni din doza ei de supliment.

Simona Halep cere daune în valoare de milioane de dolari

Simona Halep cere daune în valoare de milioane de dolari în procesul împotriva producătorului canadian al suplimentului contaminat. Cu toate acestea, suma exactă nu a fost dezvăluită. Decizia de a da în judecată compania a venit după ce Halep a primit o suspendare de 4 ani pentru dopaj.

Dezamăgire totală pentru fanii Simonei Halep! Nu suplimentul nutritiv este de vină pentru substanța interzisă din corpul sportivei

Reprezentantul sportivei a explicat și de ce Halep nu a declarat suplimentul contaminat în formularul de doping. Acesta a fost luat la recomandarea fizioterapeutei sale, Candice Gohier.

S-a mutat Simona Halep din România

Un alt aspect interesant care a apărut în raportul publicat de ITIA, baza pe care s-a bazat suspendarea Simonei Halep, este posibilitatea ca sportiva să se fi mutat în Franța. Informația a fost trecută cu vederea până acum, dar acum pare să fie confirmată de raportul ITIA. Potrivit ProSport, Halep a început să petreacă tot mai mult timp în Franța începând cu luna martie 2022, când a mers la Academia lui Mouratoglou.

Aceste noi dezvăluiri ridica din nou semne de întrebare cu privire la cazul Simonei Halep și asupra viitorului ei în tenis. Cu toate acestea, procesul împotriva companiei Schinoussa Superfood rămâne în desfășurare și urmează să se stabilească dacă Halep va primi daunele solicitate.