Reclamă
Reclamă

Mai mulți deținuți cu legături cu Statul Islamic au luat ostatici gardieni într-un centru de detenție preventivă din regiunea de sud a Rusiei, Rostov, cerând liberă trecere, a informat presa rusă, citată de Reuters.

Deținuții, printre care și unii condamnați pentru infracțiuni de terorism, au doborât gratiile unei ferestre din celula lor și au intrat într-o cameră de gardă unde au luat ostatici cel puțin doi ofițeri ai închisorii, potrivit canalului de Telegram, Baza.

Presa de stat a menționat că unii dintre prizonieri au fost acuzați de infracțiuni de terorism și afiliere la gruparea militantă Statul Islamic, responsabilă pentru un atac mortal asupra unei săli de concerte din Moscova în martie.

Reclamă

Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia a confirmat incidentul, declarând că „doi angajați ai unui centru de detenție preventivă din Rostov au fost luați ostatici”. Același serviciu a asigurat că „instituția funcționează ca de obicei, situația este sub control” și că agențiile de aplicare a legii se află la fața locului.

Canalul Baza de Telegram a difuzat inițial informația că șase deținuți sunt implicați, dintre care unii sunt condamnați pentru infracțiuni de terorism. Ulterior, aceeași sursă a revenit cu precizarea că este vorba de cinci deținuți care afirmă că susțin Statul Islamic (SI).

Imaginile de la fața locului arată drumurile închise în jurul centrului de detenție. Agenția de presă Interfax a raportat că prizonierii au cerut o mașină și trecerea liberă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro