Reclamă

Detectivul de artă Arthur Brand a afirmat că există o şansă de 50% ca hoţii să fi topit Coiful de la Coţofeneşti şi brăţările dacice furate din Muzeul Drents din Assen pentru aur. Potrivit poliţiei, aceasta a primit sute de ponturi cu privire la locurile unde suspecţii ar fi fost observaţi după comiterea jafului, precum şi persoanele cu care au avut contacte.

„Încercăm să găsim piesele furate cu ajutorul acestor informaţii”, au declarat poliţiştii implicaţi în anchetă. În ciuda arestării rapide a trei suspecţi, poliţia nu a reuşit încă să localizeze artefactele dispărute. Arthur Brand a declarat la o emisiune de televiziune că are suspiciuni legate de cazul acesta, mai ales din cauza refuzului persistent al suspecţilor de a spune poliţiei unde se află obiectele furate.

„Suspecţii nu spun nimic. Te-ai aştepta ca ei poate să înceapă să vorbească acum. Există o şansă ca ele să nu mai existe”, a precizat Brand, citat de ANP.

Brand a menţionat că a primit şi el „câteva ponturi” cu privire la furt, însă nu a dorit să detalieze natura lor, doar că unele provin de la persoane care fac glume. El a subliniat că, în cazul în care artefactele nu au fost topite, poliţia ar trebui să le găsească rapid, considerând că „presiunea este acum incredibil de mare”.

Furtul a avut loc în primele ore ale zilei de sâmbătă, 25 ianuarie, când hoţii au declanşat o explozie la muzeul din Assen şi au fugit cu obiectele din aur, care erau împrumutate de la Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti. Incidentul a stârnit indignare în România.

Poliţia a reţinut miercuri trei suspecţi în Heerhugowaard şi, într-o mişcare neobişnuită, a făcut publice fotografiile şi numele complet ale a doi dintre suspecţi pentru a ajuta la recuperarea pieselor. Toţi cei trei suspecţi, doi bărbaţi şi o femeie, rămân în arest, dar până în prezent poliţia nu a reuşit să recupereze artefactele furate.


Reclamă

Share.
© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro