Nicolae Botgros nu are nevoie de prea multe prezentări. Este unul dintre cei mai buni dirijori din România. Alături de orchestra sa a ajuns pe cele mai înalte culmi ale succesului. Chiar dacă este în lumina reflectoarelor de mulți ani, puțini știu povestea de viață a dirijorului. Acesta a avut o relație cu Anișoara Dabija, o interpretă de muzică populară de peste Prut. Totul s-a petrecut în timpul căsniciei cu Lidia Bejenaru, artista care s-a stins din viață în urmă cu aproape un an. 

Nicolae Botgros și-a mai dorit un copil la 65 de ani

Dirijorul mai are un copil din căsnicia cu regretata artistă Lidia Bejenaru, pe Corneliu, acesta făcând și el parte din lumea muzicii. Nicolae Botgros este tatăl unei fetițe de 4 ani, iar micuța l-a făcut cel mai fericit. În urmă cu ceva timp, dirijorul mărturisea că și-ar fi dorit o fiică, dar viața nu i-a îndeplinit această dorință. Lucrurile s-au schimbat atunci când a întâlnit-o pe Anișoara Dabija. Artista era la rândul ei într-o altă relație. Deși la acel moment s-a întors la soție, Nicolae Botgros nu a uitat de micuța Nicoleta.

Detaliul pe care nu mulți îl știu despre Nicolae Botgros. Cât de mult se implică dirijorul în educarea fiicei sale. Acesta a devenit tată la 65 de ani
Facebook

„Înainte să se nască fiul meu, Cristi (n.r. e o formă de alint pentru Corneliu Botgros, fiul dirijorului ), ni se spunea că este fată și eu mă bucurasem deja, îi găsisem și un nume, Cristina. Desigur că mi-am dorit și o fiică, toată viața, și uite că Dumnezeu până la urmă s-a gândit:

Ăsta a muncit, a făcut lucruri frumoase, hai să-i dăm un cadou! Vreau să spun că Nicoleta este sănătoasă, frumoasă, mă bucur de ea și Dumnezeu să-i dea sănătate! Zi de zi mai scoate câte un cuvânt nou, spune câte ceva și ne bucurăm”, a mărturisit în cadrul unui interviu acordat mai demult.

La acel moment, vestea că dirijorul are o relație cu o altă femeie a șocat pe toată lumea. Cel care a dat în vileag întreaga poveste a fost soțul Anișoarei Dabija, care a cerut divorțul după o căsnicie de 15 ani. Tot atunci, artista mărturisea că relația dintre ea și soț nu mai era aceeași de doi ani, iar acest lucru a determinat-o să se apropie de dirijor. Ba mai mult, Anișoara Dabija susținea că tatăl copiilor ei a fost violent cu cei doi copii. Nicoleta, fiica pe care o are cu Nicolae Botgros i-a adus speranța, mărturisea atunci artista.