Ies la iveală noi detalii despre cazul micuței Raisa, fetița care și-a găsit sfârșitul sub roțile unei mașini de poliției care a lovit-o pe zebră.

Noi detalii din cazul micuței Raisa, adolescenta care și-a găsit sfârșitul sub roțile unde mașini de poliției pe o trecere de pietoni din Sectorul 1 al Capitalei. Fetița a fost condusă pe ultimul drum, în cursul zilei de ieri, de familie și prieteni. 

Se pare că agentul care conducea mașina de poliției purta la momentul accidentului  o vestă reflectorizantă care face parte din uniforma Poliției Rutiere deși fusese angajat ca polițist de proximitate, ceea ce însemnă că nu avea competențe „pe șosea”.

Detaliul incredibil care ar putea schimba tot în cazul micuței Raisa. Ce eroare a comis polițistul

Dar, totuși, faptul că polițistul care a accidentat-o pe Raisa purta această vestă ar putea avea și o explicație. Se pare că atunci când tragedia s-a produs, agentul Popescu purta vesta reflectorizantă specifică colegilor lui de la Rutieră dintr-un motiv întemeiat.

Dacă este să ne uităm la imaginile surprinse de martorii tragediei, agentul apare îmbrăca cu o geacă cu benzi reflecorizante plastificate specifică polițiștilor de la rutieră, departament în care nu avea atribuții pentru că doar ce devenise polițist de proximitate.

Surse citate de Antena 3 au menționat că bărbatul era astfel îmbrăcat pe motiv că urma să ajungă la Școala Gimnazială numărul 13, unde trebuia să predea copiilor lecții de educație rutieră.

Detaliul incredibil care ar putea schimba tot în cazul micuței Raisa. Posibila eroare făcută de polițistul care a accidentat-o mortal
social media

Ce ar fi făcut agentul Popescu în ziua tragediei

Referindu-se la locul spre care se îndrepta polițistul care a omorât-o pe Raisa, în timp ce fetița traversa strada pe zebră, Poliția Capitalei a anunțat că acesta trebuia să rezolve o solicitare venită din parte Serviciului pentru Evidența Persoanelor.

„Din datele puse la dispoziție, până la acest moment, de către subunitatea de poliție, rapoartele polițiștilor și verificările efectuate de structura de control intern, a reieșit că pe parcursul zilei de 13 ianuarie, polițistul în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a participat, conform unui plan de acțiune, la verificări privind modul în care sunt respectate prevederile privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, verificări ce au avut loc la patru unități de învățământ.

Ulterior, polițistul s-a deplasat pentru soluționarea unor lucrări, verificări solicitate de către structura de evidență a populației.
Polițistul nu se îndrepta spre vreo unitate de învățământ și nu urma sa susțină vreun curs.

La nivelul Poliției Capitalei structura abilitată sa desfășoare cursuri de educație rutieră este Biroul Educație Rutieră din cadrul Brigăzii Rutiere.
Polițiștii din cadrul secțiilor, alături de structura de prevenire de la nivelul Poliției Capitalei, pot și desfășoară activități de educație antiinfractională”, a anunțat Poliția Capitalei.

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.