Detalii şocante ies la iveală în cazul copilului ucis şi aruncat în prăpastie, în Vaslui

Criminalul acuză la rândul său: „Lor le-a păsat că mi-a dat mie foc?”

Publicat: miercuri, 4 martie 2020, 14:36

Pe data de 3 martie, poliţiştii din Vaslui au arestat un bărbat de 39 de ani suspect de uciderea unui minor de doar 14 ani. Se pare că totul ar fi fost o răzbunare şi că bărbatul, proprietar de magazin, ar fi ucis copilul în bătaie din cauză că tânărul i-ar fi spart magazinul şi i-ar fi dat foc la  bunuri.

Se pare că pe pagina de socializare a criminalului există un videoclip în care Dan Mîcnea prezintă pagubele lăsate de cei care i-au vandalizat magazinul, însoţită de un mesaj: „Rog autorităţile care ne pot ajuta în soluţionarea acestui caz!”.
În filmare, bărbatul povesteşte că trei indivizi i-au dat foc la magazin după ce au furat bani şi ţigări.

Ce povesteşte criminalul

„Aici e camera în care a fost magazinul. A ars tot. Primul indiciu care m-a dus cu gândul, după ce am scos totul de aici, a fost că a fost cineva. Pentru că nu am găsit ţigări arse şi banii, de nicio culoare. Dar am găsit portofelul în apă pe jos, permisul neveste-mii, buletinul. Şi rămăşiţe din tot ce am avut eu aici. Rămăşiţe de ţigări şi bani nu au rămas. Pachetele de ţigări au fost aici pe raft şi aici jos două cartoane (două cartușe de ţigări n.r.). O cutie cu lenor, clorul, au rămas, dar ţigările nu au rămas. Aici sunt actele care au fost în magazin, toate arse.

Lângă această cameră mai există două camere, în care dormeau doi oameni, printre care o femeie operată care nu putea să se deplaseze, să fugă, să meargă, să se salveze, care puteau fi arşi de vii. Deci erau condamnaţi să moară din cauză că ăştia au spart aici şi au recunoscut. I-am dat la Poliţie, dar văd că de ceva timp nu se întâmplă nimic. Treaba (incendiul n.r.) s-o întâmplat în seara de 26 noiembrie. La ora 12.35 ne-a sunat soacra că arde tot. La 12 şi 17 minute se văd pe camerele de la şcoală cum cineva trece cu maşina doar cu o poziţie. Este acela care nu vrea să recunoască că a dat foc, unul dintre cei care nu vrea să recunoască. Unul o recunoscut că da şi el a fost. Deci puteau să ardă oameni de vii aici”, povesteşte Dan Mîcnea pe înregistrarea video postată pe Facebook.

Poliţiştii, la acea vreme, au început cercetarea pentru magazinul vandalizat, printre suspecţi fiind chiar şi băiatul de 14 ani.

Se pare că proprietarul magazinului nu a mai avut răbdare şi a vrut să îşi facă singur legea. L-a chemat pe băiat, l-ar fi dus în pădure cu forţa şi acolo l-a obligat să spună adevărul. În momentul în care băiatul de 14 ani a vrut să îl mintă, bărbatul l-a bătut cu un par până când copilul a rămas fără suflare.

Bărbatul a fost arestat pe 3 martie şi a recunoscut cu greu în faţa poliţiştilor că el este vinovat. Ulterior, i-a dus pe anchetatori la locul faptei şi a spus că îi pare rău pentru fapta sa.

În schimb, la ieşirea din sediul Parchetului a declarat jurnaliştilor că:  „Lor le-a păsat că mi-a dat mie foc?”.

Familia băiatului ucis, în stare de şoc

Potrivit Ziarul de Iaşi, băiatul locuia cu bunicii. Familia lui era în străinătate. Mama băiatului, însărcinată în şase luni, s-a întors în România, însă a ajuns în spital în urma şocului suferit aflând că băiatul său a fost ucis în bătaie şi abandonat într-o prăpastie adâncă de peste 40 de metri.

 

Citește și: