Problema coronavirusului a devenit o alertă mondială, iar Europa și implicit România se află la pragul disperării. După ce Italia a ajuns pe locul 3 în lume la numarul de infectări cu noul virus chinezesc, românii se tem îngrozitor că toate comunitățile vor reveni în țară, iar riscul de îmbolnăvire este foarte mare.

Pe marginea acestui subiect m, senatorul PSD Niculae Bădălău a explicat că virusul ucigaş va ajunge şi în România, iar în cel mult două săptămâni țara va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia din cauza faptului că noi nu suntem pregătiți să facem față unei astfel de boli.

„Când e vorba de popor nu primează nimic şi momentul ăsta e foarte greu pentru ţară, un moment extrem de grav. Vom fi al doilea focar după Italia în Europa, în maxim două săptămâni”, a declarat senatorul PSD.

Mii de români aflați în carantină, vor inapoi în România 

„Eu nu sunt pesimist, sunt optimist de felul meu, dar în acest moment nu poţi să nu pui răul înainte, să iei absolut toate măsurile pentru că altfel eşti un politician iresponsabil”, a conchis Bădălău.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan, românii care vor veni din cele 10 localități în carantină din Italia, vor fi plasați obligatoriu în carantină în spații special amenajate pentru o perioadă de 14 zile.

Cele 10 localități sunt Codogno, Fombio, Maleo, Betonico, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Castelgerundo, Terranova dei Passerini, San Fiorano Cei și Somaglia, a afirmat Horațiu Moldovan, pentru Antena3.