Reclamă
Reclamă

Apar detalii șocante din ancheta în care o familie din Suceava a murit luni, 1 iulie, în timp ce se întorcea din vacanța petrecută la mare. Deși autobetoniera care a provocat tragedia era în mișcare, tahograful indică altceva, scrie Monitorul de Suceava. Potrivit inspectorilor de la Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava, tahograful era manipulat, iar datele arată că mașina de mare tonaj nu s-ar fi mișcat din loc de sâmbătă, 29 iunie.

În accidentul produs pe 1 iulie, la ora 06:30, pe DN 85, au murit 5 oameni. Părinții, doi copii de 8 și 10 ani și un bărbat din județul Buzău, care venise să tracteze mașina familiei din Suceava, după ce aceasta se stricase pe drumul de întoarcere de la mare.

Autobetoniera care a provocat tragedia circula dinspre Suceava spre Fălticeni și mai avea doar câțiva kilometri până la destinație. Înainte de localitatea Cumpărătura, însă, șoferul ucrainean a adormit la volan. Mașina de mare tonaj a intrat pe contrasens și a lovit în plin autoturismul de teren, care circula regulamentar. Toți cei 5 ocupanți ai acesteia au murit pe loc. Șoferul autobetonierei a suferit răni ușoare, scrie sursa citată.

Reclamă

Ancheta deschisă în urma accidentului a scos la iveală un detaliu șocant: tahograful autobetonierei nu funcționa în acel moment. Potrivit datelor extrase de inspectorii ISCTR, acesta fusese oprit încă de sâmbătă, cu două zile înainte de tragedie.

Șeful șoferului acuzat de moartea celor 5 oameni se declară șocat de cele întâmplate și spune că vrea să ajute familiile îndoliate.

„Era angajat la noi de mai bine de un an de zile, iar de sâmbătă la amiază era liber, deci nu avea motive să fie obosit. Am și eu copii și sunt profund șocat de ceea ce s-a întâmplat. Aș vrea să ajut financiar familiile care au fost implicate în accident și care i-au pierdut pe cei dragi și sper să o pot face destul de repede”, a declarat marți, pentru sursa citată, Tiberius Balan, administratorul firmei unde e angajat șoferul ucrainean.

Familia Lăzărescu era din Volovăt, județul Suceava. Luni, Costel (39 de ani), Anca (37 de ani) și cei doi băieți ai lor, Ștefan și Edy (8 și 10 ani), se întorceau din vacanța petrecută pe litoralul românesc. În județul Buzău, mașina lor s-a stricat și au apelat la o firmă de tractare, pentru a ajunge acasă. Cu toții vor fi înmormântați joi în localitatea natală.

La sute de kilometri depărtare, în județul Buzău, și familia lui „Bubu”, cum îl numeau prietenii, se pregătește de înmormântare. Gheorghe Băicuș avea 36 de ani, era militar, iar în timpul liber oferea servicii de tractare auto. Bărbatul nu era căsătorit și nu avea copii, mai scrie sursa citată.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro