Militarii care au intervenit la Timişoara au plâns pentru fiecare dintre cei patru fraţi găsiţi carbonizaţi în casă.

Pompierii care au intervenit la incendiul devastator din Timişoara au trecut prin clipe cumplite în momentul în care au pornit acţiunea se salvarea a celor patru copii aflaţi în cas mistuită de flăcări. Doi dintre salvatorii militari au declarat că vor rămâne marcaţi pe viaţă după imaginea celor patru copii cu vârste cuprinse între 3 luni şi 6 ani, arşi de vii.

Reclamă

Plutonier major Cătălin Temelie în vârstă de 30 de ani, şi, de 2 luni, este tatăl unei fetiţe. El a fost cel care a folosit camera de termoviziune pentru a-i găsi pe copii, moment în care doi dintre micuţi au fost găsiţi carbonizaţi.

„Când am urcat în maşina de intervenţie şi am auzit că este vorba despre copii, speram să îi găsim în viaţă. Am intrat în casă cu toată dorinţa de a salva pe cineva. Toţi eram acolo dornici să salvăm. Ne doream să nu găsim nimic. A fost foarte urât acel sentiment când mergi şi nu vezi nimic, doar pipăi şi calci pe ceva. E crunt sentimentul când nu ştii pe ce calci. Nu doresc nimănui să simtă ce am simţit noi când i-am găsit. Eu am găsit primele două victime. E foarte trist, dureros. Oricât ai fi de tare, îţi rămâne acea imagine în cap”, a declarat Cătălin.

„Toţi speram să nu fie în acea cameră”

Cosmin Hîș, plutonier adjutant șef, are şi el un băiat de 12 ani.

A început să plângă de mila celor patru fraţiori, în timp ce povestea cum a decurs intervenţia:

„Din momentul apelului, am fost informaţi că este posibil să fie patru copii blocaţi în acel imobil. S-a plecat cu toate forţele de intervenţie şi, pe drum, toţi speram şi ne doream să fi ieşit din apartament, să fi fost doar o alarmă falsă. Nu ştiam vârsta copiilor, ştiam doar că sunt copii. Toţi speram să nu fie în acea cameră”.

Pompierii militari  nu vor uita niciodată imaginile cumplite pe care le-au văzut în seara de 15 ianuarie, la momentul în care flăcările au mistuit casa din Timişoara.

Alexandra avea 6 ani, Andrei – 4 ani, Antonia împlinise chiar ieri 2 ani, iar Adrian avea doar 4 luni.  Toţi au pierit în incendiu.